Travlhed i terminalerne i Dubai International Airport. (Foto: Dubai Airports | PR)

Et helt års passagerer på et halvt år

I første halvår af 2022 har 27,9 millioner passagerer rejste gennem Dubai International Airport, og det var næsten ligeså mange som i 2021. Der er dog stadig et stykke vej til 2019-niveauet.

Genopretningen fortsætter også på fuld styrke i Dubai International Airport (DXB), selvom mange markeder i Asien stadig er ramt af COVID-19-restriktioner.

I første halvdel af 2022 har 27,9 millioner passagerer benyttet det store Emirates-hub i De Forenede Arabiske Emirater, og det svarer næsten til det samlede antal passagerer i hele 2021, der udgjorde 29,1 millioner.

Det var især en betydelig vækst i andet kvartal, idet 14,2 millioner passagerer rejste gennem lufthavnen, hvilket var næsten 191 procent flere end i samme periode året før.

Passagertallene kunne dog have været højere i andet kvartal, hvis det ikke havde været for den 45 dage lange lukning af den nordlige start-og landingsbane i maj og juni. Her blev en del af trafikken reduceret, mens andre operationer midlertidigt blev flyttet til Dubai World Central-lufthavnen, mens reparationsarbejdet stod på.

“DXB’s genopretning ​​den globale pandemi har været spektakulær, og den position er blevet styrket i løbet af 2022, især i løbet af andet kvartal. Ikke alene har Dubai Airports haft succes med at håndtere opsvinget, men kundeservicekvaliteten er blevet opretholdt hele vejen igennem,” udtaler Paul Griffiths, administrerende direktør for Dubai Airports.

Flest rejsende til Indien
Med 27,9 millioner passagerer i første halvår har Dubai International Airport hentet 67,5 procent af passagererne tilbage i forhold til 2019, der var sidste hele år før coronapandemien. Dengang var der for hele året i alt 86,4 millioner passagerer gennem terminalerne, og dermed var det verdens fjerdestørste lufthavn efter Hartsfield-Jackosen Atlanta, Beijing-Capital og Los Angeles International.

Vanen tro er Indien det største marked fra Dubai International Airport. I første halvår blev der registreret omkring fire millioner passagerer, hvor det især var ruterne til Mumbai, New Delhi og Hydebarad, der havde flest rejsende. 

Herefter fulgte Saudi-Arabien og Storbritannien med henholdsvis 2,0 og 1,9 millioner passagerer. Blandt andre store destinationer var Pakistan med 1,7 millioner rejsende samt USA, der stod for 1,4 millioner passagerer.

Fragtaktiviteterne er også godt på vej tilbage med i alt 910.075 tons i årets første seks måneder. Det svarer til 87 procent af niveauet fra før coronapandemien.

 

Relaterede artikler:

Dubai-lufthavn genåbner næste forår

Dubai International på vej tilbage mod toppen

Dubai Lufthavn: Flere passagerer end forventet