Dubai International Airport
Dubai International Airport. (Foto: Dubai International Airport | Facebook.com | PR)

Et stærkt 2022 i Dubai: 66 millioner passagerer

Med 66 millioner rejsende endte Dubai International Airport med at være på 76 procent af 2019-niveauet sidste år, hvor storlufthavnen ligeledes fik det bedste kvartal siden før pandemien.

Selvom der fortsat er et stykke vej op til antal passagerer, som Dubai International Airport betjente før COVID-19-pandemien, gik det fremad med genopretningen i løbet af sidste år, hvor 66 millioner rejsende gik gennem terminalerne i storlufthavnen.

De mange rejsende svarer til 76 procent af 2019-niveauet, da 86,4 millioner passagerer gjorde brug af lufthavnen i det sidste normale luftfartsår, inden pandemien, rejserestriktioner og lukkede grænser i en periode blev en barriere for flytrafikken.

Dubai Airports Company, der ejer og driver lufthavnen, oplyser, at der hele sidste år blev foretaget 343.339 flybevægelser i Dubai International Airport, samt at der i gennemsnit var 204 passagerer ombord på hver flyvning i lufthavnen.

Første gang siden januar 2020
En del af det forgangne års fremdrift i genopretningen tilskrives de sidste tre måneder af 2022, da kvartalet med 19,7 millioner rejsende og 96.701 flybevægelser blev det travleste, som storlufthavnen har oplevet siden 2019.

Derudover blev december årets travleste måned da antallet af rejsende her nåede op på 7,1 millioner passagerer, og ifølge selskabet er det en milepæl i og med, at det er første gang siden januar i 2020, at lufthavnen runder syv millioner rejsende på en enkelt måned.

Målt på passagertal blev Indien årets mest besøgte destination med i alt 9,8 millioner rejsende. Næstmest populær var Saudi-Arabien med 4,9 millioner passager og 4,6 millioner rejsende betød, at Storbritannien fik tredjepladsen.

Forventer at nå 90 procent af 2019-niveau
Ifølge Paul Griffiths, der er administrerende direktør for Dubai Airports, overgik årsresultatet de forudsigelser, som selskabet selv havde til udviklingen i 2022.

”Vi havde en forventning om, at 2022 ville blive året, hvor der for alvor igen ville være vækst i rejsebranchen, men stigningen blev langt mere stejl, end vi havde forestillet os.”

Direktøren regner dog ikke med, at storlufthavnen vil nå tilbage på 2019-niveauet i løbet af i år, men fra Dubai Airports’ side fokuserer man på at mindske skellet yderligere således, at man vil ende på omkring 90 procent af niveauet.

”På grund af branchens dynamik og den globale påvirkning er der aldrig et kedeligt år i luftfarten, og det bliver 2023 heller ikke. Vi forventer at byde velkommen til 78 millioner passagerer i Dubai International Airport i år, hvor Dubai blandt andet skal være vært for Dubai Airshow og klimakonferencen COP28.”


Relaterede artikler:

Dubai Airports opjusterer passagertallet

Et helt års passagerer på et halvt år

Dubai International på vej tilbage mod toppen