Etihad Airways A380 på besøg i Keflavik

En Airbus A380 fra Etihad Airways måtte i mandags lande i Keflavik-lufthavnen på Island som følge af en nødsituation om bord.

Det er ikke hver dag, at verdens største passagerfly, en Airbus A380, lander på asfalten i den islandske lufthavn i Keflavik tæt på hovedstaden Reykjavik.

Det var derfor et særsyn, der mødte lufthavnsfolkene i mandags, da en megajumbo med registreringen A6-APE fra Etihad Airways landede på islandsk grund.

Flyet lettede på rutenummer EY103 fra Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater klokken 03.38 lokal tid. Det var planlagt til at lande klokken 09.30 i New Yorks John F. Kennedy International Airport på Long Island, da der blev erklæret en nødsituation inden nordlig passage over Island. Det skriver FlightRadar24.

Piloterne på A380-flyet sendte squawk-kode 7700, der dækker over en pludselig opstået nødsituation om bord. Flyet blev straks omdirigeret til at lande i Keflavik International Airport, og piloterne foretog sidenhen en sikker landing på Island mandag morgen – efter ni timer i luften fra Abu Dhabi.

Syg passager
Klokken 11.24 lokal tid lettede Etihad Airways-flyet for at flyve det sidste stykke til New York. Den resterende del af turen tog fem timer og 14 minutter.

En talskvinde fra Etihad Airways fortalte til det britiske medie Express, at omdirigeringen til Keflavik skyldtes en medicinsk nødsituation om bord på det store fly. Der skal angiveligt have været tale om en syg passager, og besætningen skulle efter sigende have håndteret situationen med stor professionalisme.

Det hører til sjældenhederne, at Keflavik-lufthavnen får besøg af en Airbus A380, der er af sted på en kommerciel flyvning. I 2014 og 2016 var British Airways forbi grundet en nødsituation om bord. Og i 2006 og igen i 2008 var dobbeltdækkerflyet på besøg i den islandske lufthavn, da Airbus testede sidevindslandinger i den hårde blæst.

Etihad Airways har 10 fly af typen Airbus A380-800 i sin flåde. Det mellemøstlige flyselskab har indrettet verdens største passagerfly, så der i alt er plads til 498 passagerer i tre forskellige klasser. Flyet kan have over 800 passagerer, såfremt det enkelte flyselskab ønsker det.

En passager om bord på A380-flyet, der landede i Keflavik, tog en video ved landing. Se med herunder:

 

 

Relaterede artikler:

Airbus overvejer at stoppe A380-produktion

Airbus A380 skal på museum

Airbus A380 på besøg i Oslo

Islændinge lukker Grønlands-rute

Fortsat fuld fart på i Keflavik