Boeing 787-9 Dreamliner fra Etihad Airways. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Etihad øger samarbejde med seks flyselskaber

Etihad har netop etableret samarbejdsaftaler med tre nye selskaber og fornyet de eksisterende partnerskaber med tre andre flyselskaber. Det giver flere muligheder i Europa, Afrika og Asien.

Senere i år påbegynder Etihad Airways driften på en rute mellem lufthavnene i København og Abu Dhabi, hvorpå der fra den 1. oktober vil blive foretaget fire ugentlige flyvninger i et 299-sæders Boeing 787-9 Dreamliner-fly med 28 sæder på Business Class samt 271 på Economy Class.

Trods de to selskaber etablerede et kommercielt samarbejde i 2014, er båndet mellem Etihad og SAS i dag ikke så tæt, som det var engang, da selskaberne i slutningen af 2021 valgte at opsige den codeshare-aftale, som de har haft sammen.

Aftalen blev annulleret med virkning fra marts sidste år, og ifølge SAS blev beslutningen blandt andet truffet på baggrund af ”lave volumener”. Til gengæld har flyselskabet fra Abu Dhabi et tæt samarbejde med flere andre selskaber, som man både har indgået interline- og codeshare-aftaler med.

Indgår tre nye aftaler
Etihad Airways oplyser, at man netop har lanceret tre nye samarbejder, mens selskabet derudover har fornyet allerede eksisterende partnerskaber med yderligere tre flyselskaber.

Det er sket i forbindelse med, at Etihad er skiftet til Altéa, der er et såkaldt passenger service system. Det er en samlet løsning, der både omfatter muligheden for at administrere reservationer samt en række andre værktøjer. Systemet er udviklet af teknologivirksomheden Amadeus.

Skiftet har ført til, at Etihad Airways har indgået nye samarbejdsaftaler med Philippine Airlines, Austrian Airlines og SA Airlink. Derudover har flyselskabet bekræftet, at man fortsætter det allerede eksisterende interline-samarbejde med Biman Bangladesh Airlines samt codeshare-aftalerne med Air Seychelles og ITA Airways.

Et af flyselskabets mål
Ifølge Etihad Airways vil aftalen med Austrian Airlines betyde, at kunderne får adgang til 58 destinationer i Europa fra lufthavnen i Wien, mens samarbejdet med SA Airlink åbner op for forbindelser til 16 indenrigsdestinationer i Sydafrika og yderligere 25 til forskellige steder i Afrika.

Derudover vil aftalen med Philippine Airlines resultere i, at det bliver nemmere for kunderne at rejse videre til 19 rejsemål i Filippinerne – som blandt andet Cebu, Cagayan de Oro, Davao eller Kalibo – fra hovedstadslufthavnen i Manila, som Etihad beflyver to gange dagligt.

Arik De, der er salgs- og marketingdirektør ved Etihad Airways, påpeger, at indgåelsen af denne type aftaler flugter med den strategi, som selskabet navigerer efter.

“At udvide størrelsen af vores netværk og gøre det muligt for endnu flere rejsende at besøge Abu Dhabi har altid været et af vores mål. Disse seks interline- og codeshare-aftaler sigter efter, at gøre livet lidt nemmere for såvel passagerer som flyselskaber.”

Det oplyses, at de nye aftaler løbende vil træde i kraft i den kommende tid.


Relaterede artikler:

Portræt af CPH’s nye langdistanceselskab

Begrænset SAS-samarbejde med Etihad

Officielt: Ny Etihad-rute fra København til Abu Dhabi