Boeing 787-9 Dreamliner fra Etihad Airways. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Officielt: Ny Etihad-rute fra København til Abu Dhabi

Om under ni måneder vil Etihad Airways debutere i Københavns Lufthavn med en rute til Abu Dhabi. Der flyves i vintertrafikprogrammet 2023/24 fire gange om ugen med Boeing 787-9 Dreamliner.

Københavns Lufthavn kan se frem til et spændende 2023, hvad angår interkontinentale flyruter fra lufthavnen.

Som det allerede var afsløret på de sociale medier, vil Etihad Airways etablere en ny rute direkte til Abu Dhabi International Airport. Det sker den 1. oktober, når selskabet vil flyve fire gange om ugen til det store trafikknudepunkt i De Forenede Arabiske Emirater.

Etihad Airways har valgt at indsætte en 299-sæders Boeing 787-9 Dreamliner på den nye rute, der vil blive opereret på mandage, onsdage, fredage og søndage. Flyet ankommer kl. 07.20 fra Abu Dhabi og returnerer kl. 10.30 efter lidt mere end tre timers turnaround i Københavns Lufthavn. Dreamlineren kommer i en udgave med to serviceklasse, hvor der er plads til 28 passagerer i Business Class og 271 i Economy Class.

”Den kommende rute til Abu Dhabi vil give danskerne og sydsvenskere endnu flere muligheder for at rejse langt på ferie og forretning. Det styrker CPH som international lufthavn,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, i en pressemeddelelse.

Lokal- og transfertrafik
Ruten til Abu Dhabi handler ikke alene om at sende skandinaviske turister til det varme klima i De Forenede Arabiske Emirater i vinterhalvåret. I lighed med de to andre MEB3-flyselskaber (Middle East Big 3, red.) er der et udviklet rutenetværk fra trafikknudepunktet i Abu Dhabi, hvor der er gode forbindelser til Mellemøsten, Afrika, Asien og Australien.

Det understreger koncernchef Antonoaldo Neves fra Etihad Airways også i en kommentar til den nye rute.

“Vi er begejstrede for at begynde flyvninger til Danmark med vores kommende fire-ugentlige afgange til og fra København. Det vil give rejsende flere feriemuligheder og nem adgang til Abu Dhabi og Etihads globale rutenetværk. Vores nye fly vil lette fra vintersæsonen – det perfekte tidspunkt for de rejsende til at undslippe kulden og nyde Abu Dhabis smukke strande, underholdning i verdensklasse og rige kulturelle arv.”

Fem nye interkontinentale destinationer
Med Abu Dhabi på rutekortet har Københavns Lufthavn taget et stort skridt til at styrke den interkontinentale passagertrafik i løbet af 2023. I 2022 var der næsten 2,1 millioner interkontinentale rejsende mod flere end 3,7 millioner tilbage i 2019, og med en styrkelse af det interkontinentale ruteudbud, vil transfertrafikken automatisk få et løft,

Air India har allerede meddelt, at selskabet den 1. marts vender tilbage med ruten til Delhi, mens SAS fra den 9. februar etablerer en ny rute til New York-JFK. Og så vil Air Canada fra den 2. juni åbne en ny rute til Montreal med fem ugentlige afgange.

Endelig er det ikke officielt bekræftet, at Ethiopian Airlines angiveligt vil debutere i Københavns Lufthavn i 2023. Selskabet har lagt en rute til salg med opstart den 22. maj 2023, hvor der skal flyves fem gange om ugen mellem København og Addis Ababa.

Opdatering 17. januar 2023
Københavns Lufthavn oplyser, at man ved en fejl har videreformidlet, at Etihad Airways havde et codeshare-samarbejde med SAS, hvilket ville styrke begge selskaber i CPH. Denne aftale er ophørt i 2022, og artiklen er tilpasset.

 

Relaterede artikler:

Etihad Airways på vej til København

Etihad Airways tilbyder charterflyvninger

Etihad Airways udvider samarbejdet med SAS