EU godkender salg af rejsegigant

REWE Groups køb af Kuonis aktiviteter i Norden, Schweiz og Benelux-landene gik glat igennem hos EU-Kommissionen.

EU-Kommissionen med den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager i spidsen har absolut ingen indvendinger mod at den store tyske REWE Groups rejsedivision, DER Touristik, køber Kuoni’s aktiviteter i Norden, Schweiz og Benelux-landene. Et køb, der omfatter den danske charterarrangør Apollo, der er en del af Kuoni Nordic.

At kommissionen ikke har nogen indvendinger eller stiller betingelser skyldes, at købet har meget lille indvirkning på de markeder, hvor de pågældende Kuoni-selskaber er tilstede.

”På de markeder, hvor begge virksomheder er aktive, er virkningerne af transaktionen meget begrænset, da den samlede markedsandel er lav. Endvidere er der på disse markeder flere markante konkurrenter. Kommissionen konkluderer derfor, at den påtænkte erhvervelse ikke vil rejse nogen konkurrenceproblemer,” skriver EU-Kommissionen i en pressemeddelelse.

Med købet af Kuoni-aktiviteterne bliver DER Touristik markedsleder i Schweiz, nummer tre i Skandinavien og en vigtig aktør i markedet for oversøiske rejser i Storbritannien. I Belgien og Holland er Kuoni-selskaberne forholdsvis små.

En direkte mulighed
REWE’s køb startede med, at Kuoni-koncernen i januar meddelte, at koncernen havde besluttet at sælge hele sin rejsearrangørvirksomhed – heriblandt også Apollo i Norden. I midten af maj kunne CHECK-IN.dk berette, at REWE Group var interesseret i at købe de europæiske aktiviteter i Kuoni-koncernen.

DER Touristik, som er REWE Groups rejsedivision, har længe haft et ønske om at gå ind på det nordiske marked og så derfor købet af Apollo som en direkte mulighed for at få en ledende position i Norden. Rejsearrangøren havde i 2014 en omsætning på godt 36,5 mia. kroner.

Opkøbet vil sikre en ekstra omsætning på omkring 15 mia. kroner og gøre DER Touristik til Europas tredjestørste rejsekoncern med en omsætning på omkring 52 mia. kroner. TUI og Thomas Cook er fortsat Europas henholdsvis største og næststørste rejsekoncern.