Eurowings Airbus A330 (Foto: Lufthansa Bildarchiv, FRA CI/P)

Småland-lufthavn tiltrækker Lufthansa-selskab

Eurowings vil fra slutningen af maj flyve to gange om ugen mellem Växjö Småland Lufthavn og Düsseldorf. Det bliver lufthavnens syvende udenrigsrute.

Midt inde i det sydlige Sverige finder man Växjö Småland Lufthavn. Den regionale svenske lufthavn har de seneste år haft succes med at tiltrække nye flyselskaber og nye udenrigsruter.

Nu sætter endnu et europæisk flyselskab kursen mod Småland, når tyske Eurowings fra 21. maj 2020 begynder at direkte mellem Düsseldorf og Växjö Småland Lufthavn. Der bliver to afgange om ugen, torsdage og søndage.

Växjö Småland vil være den eneste regionale lufthavn i Norden, som Eurowings betjener. Eurowings er et helejet datterselskab af i den tyske Lufthansa-koncern.

Ruten betjenes af LGW
”Det er en fantastisk nyhed for befolkningen i det sydøstlige Sverige. At byde endnu et europæisk flyselskab velkommen til denne region og Växjö Småland Lufthavn. Tyskland er et ekstremt vigtigt marked for indgående passagerer, både for turismen og for erhvervslivet,” siger Ulf Axelsson, administrerende direktør for Växjö Småland Lufthavn i en pressemeddelelse.

Det bliver det tyske flyselskab Luftfahrtgesellschaft Walter (LGW), der kommer til at betjene ruten på vegne af Eurowings. Det er ikke oplyst, hvilken flytype, der bliver sat ind på ruten, men LGW er i øjeblikket ved at udfase sin flåde af Dash 8-Q400 og erstatte dem med Embraer E190. LGW blev i 2017 overtaget af Lufthansa-gruppen og begyndte at flyve wetlease-operationer for Eurowings.

Den anden tyske destination
Düsseldorf bliver den svenske lufthavns anden tyske destination, da det svenske flyselskab BRA i sommersæsonen flyver fra Växjö til Berlin.

Sydsvenske rejsende får med ruten til Eurowings hub i Düsseldorf adgang til omkring 40 videre forbindelser med Eurowings – primært til destinationer i Europa, men også til flere destinationer uden for Europa.

Ruten til Düsseldorf bliver den syvende udenrigsrute fra Växjö Småland Lufthavn.

KLM fra Växjö Småland siden 2017
I 2017 begyndte KLM at flyve dagligt fra den sydsvenske lufthavn til Amsterdam Schiphol med Embraer E175-fly.

Herudover flyver Ryanair hele året fra Växjö Småland til Gdansk året rundt samt til Alicante i sommersæsonen.

Det ungarske lavprisselskab Wizz Air har også fundet vej til Växsjö og betjener Skopje i Nordmakedonien hele året, samt Tuzla i Bosnien i sommersæsonen.

Herudover driver flyselskaberne Jet Time, Sunwing Airlines og Novair charterflyvninger til en række feriedestinationer fra Växjö Småland Lufthavn i sommersæsonen.

 

Relaterede artikler:

De 20 største lufthavne i Norden i 2017

Ny KLM-rute fra Sydsverige

BRA åbner Berlin-rute fra Sydsverige