Airbus A320-fly fra Eurowings. (Foto: Andreas Wiese | Eurowings | PR)

Eurowings: København er bedste storbydestination

København er den mest populære storby, som Eurowings beflyver fra lufthavnen i Prag, og derfor øger selskabet antallet af flyvninger mellem de to hovedstæder i sommertrafikprogrammet i 2023.

Ved udgangen af oktober sidste år etablerede Eurowings en base i lufthavnen i Prag, og nu gør Lufthansa-datterselskabet status over det første lidt over et års drift i hovedstadslufthavnen i Tjekkiet.

I begyndelsen tilbød selskabet flyvninger til fire destinationer, men i løbet af sommertrafikprogrammet i år blev det tal øget til 14, og det har været en succes i en sådan grad, at man næste sommer planlægger at drive 18 ruter fra lufthavnen.

”I løbet af sommeren fløj Eurowings mange gæster til populære destinationer, og vinteren over blev udbuddet øget. Efter det første år er gået, står det klart, at vi har fået opbygget et succesfuldt samarbejde, som vi vil udvikle yderligere i fremtiden,” siger Jaroslav Filip, der er luftfartsdirektør i Václav Havel Airport Prague.

Øger frekvensen til dansk hovedstadslufthavn
København er en af de destinationer, som Eurowings har haft på rutekortet siden, at selskabet åbnede basen i lufthavnen, og muligheden for at flyve til den danske hovedstad er blevet taget godt imod af flyselskabets kunder.

Eurowings oplyser, at København er den mest populære storby, som selskabet tilbyder flyvninger til, og derfor udvider man nu frekvensen således, at der i sommertrafikprogrammet næste år vil være 11 ugentlige flyvninger mellem hovedstadslufthavnene i Tjekkiet og Danmark. Det er næsten en fordobling, da der hidtil er blevet foretaget seks flyvninger om ugen.

I trafikprogrammet for næste sommer skruer flyselskabet desuden også op for frekvensen til Stockholm, der vil blive befløjet seks gange om ugen, mens der foretages fire ugentlige flyvninger til Malaga samt tre til såvel Athen som Alicante.

Flere nyheder i sommertrafikprogrammet
Flyselskabet vil fremover have tre basefly i Prag, og udover hyppigere flyvninger til de allerede etablerede destinationer, skal de også benyttes til at beflyve lufthavnene i Genève samt på Korfu og Rhodos som er de tre lokale nyheder i sommertrafikprogrammet for 2023.

Jens Bischof, der er koncernchef hos Eurowings, erklærer sig tilfreds med, at kunderne har taget så godt mod selskabets Prag-base, selvom den blev åbnet, mens COVID-19-pandemien fortsat var mere aktuel, end tilfældet er i dag.

”Prag og Eurowings er et godt match. Vi løb en risiko og etablerede os i Tjekkiet, selvom omstændighederne på daværende tidspunkt fortsat var usikre, men nu hvor corona-restriktionerne er blevet fjernet, fremstår det fortsat mere tydeligt, at europæernes rejselyst er intakt.”

Ifølge Eurowings var Spanien i løbet af sommeren en favorit blandt selskabets kunder fra lufthavnen i Prag, da de i særdeleshed gerne ville rejse til Alicante, Barcelona og Mallorca. Mange tjekkere har desuden tradition for at rejse nytårsaften, og her har Barcelona, Rom og Stockholm udmærket sig som værende populære.


Relaterede artikler:

København med i stor Eurowings-offensiv

Eurowings skal flyve på Lufthansa-ruter til Danmark

Eurowings seks gange om ugen fra CPH til Prag