Airbus A320 fra Eurowings i Berlin Brandenburg. (Foto: Günter Wicker | FBB)

København med i stor Eurowings-offensiv

Eurowings fordobler antallet af basefly i Berlin Brandenburg fra tre til seks, og det giver grundlag for otte nye ruter, heraf tre til nordiske destinationer.

Næste sommer bliver der masser af flyselskaber at vælge mellem for rejsende mellem København og Berlin. Her intensiveres konkurrencen, når en fjerde operatør gør sin entré på den blot 365 kilometer lange flyrute mellem de to europæiske hovedstæder. 

I forvejen flyver både EasyJet, Norwegian og SAS mellem København og Berlin, og i det kommende sommertrafikprogram, der træder i kraft den 26. marts 2023, melder Eurowings sig også på banen.

Det sker i forbindelse med en storstilet offensiv, som Lufthansa-selskabet mandag har offentliggjort. Her vil Eurowings i 2023 fordoble aktiviteterne i Berlin Brandenburg-lufthavnen fra tre til i alt seks basefly.

Tre nordiske destinationer
København er en af otte nye destinationer fra den tyske hovedstadslufthavn, og Gøteborg og Helsinki kommer også på rutekortet. I forvejen flyver Eurowings desuden fra Stockholm til Berlin, da selskabet har en base i Arlanda-lufthavnen.

De øvrige fem nye ruter er alle til destinationer ved Middelhavet, henholdsvis Alicante og Málaga i Spanien, Antalya i Tyrkiet, Rhodos i Grækenland samt Larnaca på Cypern.

“Andre trækker sig, vi udvider,” sagde Jens Bischof, koncernchef i Eurowings på et fælles pressemøde med Berlin Brandenburg Airport.

“Berlin er og bliver en absolut turistmagnet og en af ​​de mest spændende metropoler i Europa, både kulturelt og historisk. Så det er kun logisk, at vi som tysk flyselskab udvider vores tilstedeværelse og bringer mere Eurowings-trafik til hovedstaden.”

Fjerde rute i København
Eurowings har endnu ikke lagt de nye ruter til salg, og det fremgår heller ikke af mandagens meddelelse, hvor mange ugentlige frekvenser, der vil blive udbudt mellem København og Berlin. Ifølge CPHtraveller skulle der være tale om seks ugentlige afgange.

Berlin-ruten bliver den tredje helårsrute, som det tyske lavprisflyselskab lander i Københavns Lufthavn. I forvejen flyves der til Düsseldorf og Prag, og i vinterhalvåret suppleres der med en rute til Salzburg.

 

Relaterede artikler:

Eurowings skal flyve på Lufthansa-ruter til Danmark

Eurowings opgav CPH-rute før start

Eurowings til København fra ny base