Boeing 767-300ER fra Condor. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Får statsstøtte for anden gang på syv måneder

Tyske Condor får adgang til statsstøtte på 4,1 milliarder kroner. Det er ikke mere end et halvt år siden, at den tyske delstatsregering i Hessen og forbundsregeringen sidste gang måtte træde til.

Få dage efter konkursen i Thomas Cook Group den 23. september sidste år måtte det tyske flyselskab Condor søge om statsstøtte for at kunne flyve videre.

Det endte op i en løsning, hvor delstatsregeringen i Hessen og den tyske forbundsregering godkendte et seks måneders lån med en hovedstol på 380 millioner euro for at give flyselskabet mulighed for at finde nye ejere.

De nye ejere blev afsløret i slutningen af januar i år, da den statsejede polske luftfartsvirksomhed Polish Aviation Group (PGL) kunne meddele, at man sammen med polske LOT ønskede at skabe en polsk-tysk luftfartskoncern med flere end 20 millioner årlige passagerer.

Men transaktionen nåede ikke at blive afsluttet inden coronakrisen brød ud, og for en uges tid trak PGL sig fra aftalen.

To lån til 4,1 milliarder kroner
Det har skabt et umiddelbart pres på likviditeten i Condor, hvorfor selskabet endnu engang måtte søge hjælp hos delstats- og forbundsregeringen. Denne gang beløber hjælpen sig til 550 millioner euro, hvilket svarer 4,1 milliarder kroner.

Condor får stillet et coronalån til rådighed på 294 millioner euro samt et lån på 256 millioner euro til refinansiering af det lån, der blev optaget sidste efterår efter Thomas Cook-konkursen. I en pressemeddelelse oplyser Condor, at EU-Kommissionen allerede har godkendt de to lån.

“Som et driftsmæssigt sundt og rentabelt selskab har Condor fået problemer for anden gang på næsten et halvt år uden selv at være skyld i det – en gang som følge af  Thomas Cook og derefter af virkningerne af Corona-pandemien. Vi er meget taknemmelige for støtten fra den føderale regering og den hessiske delstatsregering, og vil også gerne takke alle vores kunder, partnere og serviceudbydere for deres opmuntring og tillid,” siger Ralf Teckentrup, koncernchef i Condor.

Da Condor ikke i øjeblikket kan gennemføre rute- og charterflyvninger med passagerer, har selskabet gennem de seneste uger gennemført en række flyvninger med fragt i kabine og lastrum. Således har Condor bragt 23 millioner ansigtsmasker, to millioner hansker og flere hundrede tusinde beskyttelsesdragter. Herudover flyver man rumænske landbrugsmedarbejdere til Tyskland, så man kan sikre, at landbruget har den nødvendige hjælp.

 

Relaterede artikler:

LOT-køb af Condor er annulleret

Condor er solgt til LOT

Thomas Cook-flyselskab øger overskuddet