Thomas Cook-flyselskab øger overskuddet

Det tyske flyselskab Condor fik øget omsætning og overskud i regnsskabsåret 2018/19 trods udfordringer med konkurs i moderselskabet.

Det tyske flyselskab Condor var en del af Thomas Cook-koncernen, som gik konkurs i slutningen af september. Condor formåede dog at holde sig flyvende, da selskabet sikrede en mellemfinansiering via et lån på 380 millioner euro (2,83 milliarder kr.) fra den tyske forbundsstat og delstaten i Hessen.

De offentlige midler er formentlig givet godt ud, for det tyske flyselskab har i modsætning til moderselskabet en særdeles sund økonomi. Det fremgår af Condors årsregnskab for 2018/19, som blev afsluttet 30. september og netop er offentliggjort.

Driftsresultat øget med 32 procent
Selskabets driftsresultatet (EBIT) blev øget med 32 procent i forhold til året før til 57 millioner euro (426 millioner kr.), mens omsætningen steg med seks procent til 1,7 milliarder euro (12,7 milliarder kr.). Antallet af transporterede passagerer steg med 4,5 procent til 9,4 millioner, og det lykkedes trods en øget flykapacitet at fastholde en belægningsgrad på omkring 90 procent.

“Vi er et operationelt sundt og rentabelt selskab. Vores nøgletal og den yderligere stigning i overskuddet understreger dette. Condor udvider således sin ledende markedsposition inden for flyvninger i fritidssegmentet,” siger Ralf Teckentrup, administrerende direktør i Condor Flugdienst.

Condor er som følge af lånet fra den tyske forbundsstat og delstaten i Hessen i dag helt uafhængig af Thomas Cook Group, og selskabet oplyser i årsregnskabsmeddelelsen, at strategiske og finansielle investorer viser stor interesse for Condor i en struktureret budproces.

Mistede 15 procent af kunderne
Mens flyselskabet holdt sig fri af konkursen, gik Thomas Cook GmbH – som består af en lang række rejsebureauer i Tyskland – konkurs. Dermed mistede Condor omkring 15 procent af sine passagerer, men tabet kompenseres af en stærk efterspørgsel, oplyser selskabet.

”Den aktuelle bookingtrend overgår vores forventninger. Dette er også et klart tegn på tillid hos rejsearrangører, rejsebureauer og vores direkte kunder,” siger Ralf Teckentrup.

“Jeg er overbevist om, at vi efter udgangen af beskyttelsesperioden (i form af det seks måneders statslån, red.) i foråret 2020 vil kunne styrke vores position som Tysklands mest populære ferieflyselskab yderligere,” fastslår Condor-direktøren.

 

Relaterede artikler:

Thomas Cook-selskab flyver videre på statslån

Thomas Cook er kollapset

Laudamotion og Condor i nyt samarbejde