Singapore Changi-lufthavnens terminal 3. Arkivfoto.

Fælles security mellem EU og Singapore

EU og Singapore har underskrevet en security aftale, hvor parterne anerkender hinandens screeningregler i lufthavnene og dermed sikrer sømløse rejser.

Den gensidige anerkendelse af security screeningregler i lufthavnene mellem EU og Singapore er nu i kraft. One-Stop Security (OSS) arrangementet tillader passagerer, deres kabinebagage og indskrevet bagage fra   Singapore (Changi) lufthavnen kan transfer til andre flyforbindelser i EUs lufthavne uden at skulle gennem security-check endnu en gang.

Det vil ikke kun fjerne dobbeltarbejde i security, men også spare tid og reducere omkostninger for lufthavne og flyselskaber, samt øge passagerernes rejseoplevelser. OSS er et godt eksempel på, hvordan en styrket flysikkerhed kan fungere globalt, som ønsket af International Civil Aviation Organization (ICAO), og udvikle troværdige relationer mellem internationale partnere.

Baggrunden
One-Stop Security er velfungerende i EU, hvor alle medlemslande benytter de fælles securityregler. EU kan etablere OSS med andre lande, når det er konstateret, at deres securityregler svarer til EUs.

Indtil videre er det gennemført med USA den ene vej, for visse canadiske lufthavne og for Montenegro. Der forhandles med Israel og Serbien.

Relaterede artikler:

Singapore Changi vil have rute til Oslo

Singapore-lavprisflyselskab til Berlin

SAS-partner vender tilbage til Singapore