Færre klager hos Ryanair

Den seneste statistik for kundeservice hos Ryanair viser, at selskabet havde næsten 25 % færre klager i decemeber måned end samme måned året før.

Undersøgelser har vist, at kun ca. 15 % af alle utilfredse flypassagerer vælger at klage, hvis de har haft en dårlig oplevelse på en rejse. Hvorvidt det er tilfældet hos Ryanair er svært at sige, men selskabet har en relativ lav klageandel i forhold til det samlede antal flyvninger og passagerer.

I december måned klagede 0,66 pr. 1.000 passagerer over servicen hos Ryanair. Året før var tallet på 0,86, så det svarer til en nedgang på næsten 25 %. Heruodver hævder selskabet, at 99 % af alle klager er blevet besvaret indenfor 7 dage. Det fremgår dog ikke, hvorvidt klagerne har været tilfredse med besvarelsen.

Sammenlignes der med SAS kommer helt andre tal fram. SAS har ca. 120.000 henvendelser om året til SAS Customer Relations, hvilket svarer til ca. 330 klager pr. dag. Dette er baseret på ca. 900 flyvninger og 75.000 daglige passagerer. Klageandelen bliver derfor hos SAS på 4,4 pr. 1.000 passagerer.

Baseret på kundeinformationer fra markedet, er SAS-klageservice dog væsentligt mere tilgængelig end den irske lavpriskonkurent. Hos SAS kan man henvende sig til Customer Relations-afdeling i 14 forskellige lande – på sit eget sprog. Hos Ryanair skal man henvende sig centralt til hovedkontoret i Dublin – og udelukkende i engelsk sprog pr. e-mail.