Aarhus Lufthavn (Foto: AAR)

Færre passagerer i Aarhus Lufthavn i august

Tab af udenrigsruter medførte tilbagegang i passagertallet i Aarhus Lufthavn i august. Lufthavnsdirektør glæder sig over flere charterdestinationer.

Aarhus Lufthavn måtte i august notere en tilbagegang i passagertallet på 4,1 procent sammenlignet med samme måned sidste år – fra 42.429 passagerer i august 2018 til 40.652.

Det er første gang inden for halvandet år, at lufthavnen oplever minusvækst i passagertallet – når man ser bort fra april måned i år, hvor SAS-strejken og påsken ekstraordinært gav en tilbagegang på 2,3 procent.

Den negative udvikling i august skyldes ifølge lufthavnen først og fremmest, at lufthavnen har mistet en række ruter – heriblandt Czech Airlines-ruten til Prag og Sun-Air-ruten til Oslo. Begge disse ruter var i drift i august sidste år, men er siden blevet nedlagt.

SAS-ruter ikke på fuldt program
Derudover påvirkes udviklingen i passagertallet negativt af, at SAS’ indenrigsruter og skandinaviske ruter fra Aarhus Lufthavn først er kommet op på fuldt program i september, hvilket er senere end sidste år.

”Efter fremgang i både juni og juli er passagertallet for august påvirket af strukturelle ændringer hos flyselskaberne. Blandt andet samler udenrigsflyvningerne til mange soldestinationer sig i år i skolernes sommerferie, hvilket forkorter sæsonen i forhold til sidste år,” siger Aarhus Lufthavns administrerende direktør, Peer H. Kristensen, i en pressemeddelelse.

”En kalkuleret tilbagegang”
Ifølge lufthavnsdirektøren er der derfor tale om ”en kalkuleret tilbagegang”, og Peer H. Kristensen vælger at se optimistisk på situationen.

”Vi har øget antallet af charterdestinationer og har i det hele taget haft strategisk fokus på at løfte charterforretningen. Indsatsen betaler sig og betyder også, at vi kommer ud af august med en tilbagegang, vi godt kan være bekendt,” siger han.

Netop chartertrafikken sikrede i både juni og juli fremgang i passagertallene i Aarhus Lufthavn, hvor der i juli var 3,5 procent flere passagerer end i samme måned året før og i juni to procent flere passagerer end i juni sidste år.

Passagervæksten på charterområdet er i høj grad båret af Århus Charters investering i Aarhus Airport. Således har rejsebureauet i år flyttet flyvningerne til de populære destinationer Kreta og Zakynthos fra Aalborg Lufthavn til Aarhus Airport, hedder det i pressemeddelelsen fra Aarhus Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Chartervækst sikrede fremgang i Aarhus Lufthavn

Væksten aftager i Aarhus Lufthavn

Ny bestyrelsesformand med skyhøje ambitioner