Et Embraer-fly med Nordic Aviation Capitals bemaling. Foto: Nordic Aviation Capital

Falko overtager 24 Embraer-fly fra NAC

Britiske Falko Regional Aircraft med over 200 fly i flåden har underskrevet en aftale med Nordic Aviation Capital, der oprindeligt stammer fra Danmark, om køb af 24 Embraer-fly.

Flyleasingvirksomheden Nordic Aviation Capital (NAC) slanker flåden ved at afgive en stor mængde fly til en britisk virksomhed, der også leaser fly ud.

Det er Falko Regional Aircraft (Falko), der har underskrevet en aftale med Nordic Aviation Capital om overtagelse af en portefølje på i alt 24 Embraer E-Jets på vegne af selskabets administrerende fond, Falko Regional Aircraft Opportunities Fund II. Det meddeler Falko i en pressemeddelelse.

Købet omfatter 20 Embraer E190/195-fly og fire Embraer E170/175-fly, der i øjeblikket er leaset ud til fem forskellige operatører i Nordamerika, Europa og Afrika.

NAC i en slankere udgave
Flåden hos Nordic Aviation Capital bestod per 31. december 2023 af i alt 270 fly, hvoraf 101 af flyene var Embraer E-Jets. Og nu er flåden af Embraer E-Jets således blev mindsket med 24 fly efter salget til Falko Regional Aircraft. Foruden denne flytype råder selskabet over både ATR-, Q400-, Airbus- og Boeing-fly.

Nordic Aviation Capital blev oprindeligt etableret af Martin Møller i Skive i 1990, og i de første 25 år var fokus på turbopropfly, og flåden blev fordoblet ved at udvide porteføljen med regionale jetfly fra 2015 til 2020.

Hovedkontoret blev i januar 2020 flyttet fra Danmark til Irland, og ved udgangen af 2021 ejede Nordic Aviation Capital i alt 480 fly. Og således er flåden her to år efter blevet slanket gevaldigt, ligesom antallet af medarbejdere er blevet kraftigt reduceret.

Som følge af coronapandemien løb Nordic Aviation Capital ind i store økonomiske udfordringer, og selskabet kom i Chapter 11-konkursbeskyttelse i slutningen af 2021. En vellykket rekonstruktion blev afsluttet i juni 2022, hvor selskabet kom slanket ud og med stærkt reduceret gæld.

Falko med portefølje på 222 fly
Falko Regional Aircraft, der altså overtager de 24 Embraer-fly fra Nordic Aviation Capital, er en britisk flyleasingvirksomhed med base lidt nord for London.

Selskabets flåde består i dag af i alt 222 regionale fly fordelt på fly fra blandt andet Bombardier, Embraer og ATR. Antallet af Embraer-jets hos Falko består af i alt 18 E170/175 samt 52 E190/195.

I Skandinavien er Falko Regional Aircraft blandt andet kendt for at være udlejeren af Embraer ERJ-195LR-fly til SAS’ produktionsplatform SAS Link. Det britiske selskab har tidligere vist, hvordan klargøringen af flyene foregik, da de første skulle indrettes i 2022.

 

Relaterede artikler:

Atter overskud hos slanket Nordic Aviation Capital

Overtager 37 fly fra Nordic Aviation Capital

Sådan klargøres de nye Embraer-fly til SAS Link