Illustration af nyt kontor til det amerikanske flyleasingselskab Azorra. Illustration: Azorra

Overtager 37 fly fra Nordic Aviation Capital

Det amerikanske flyleasingselskab Azorra har købt 37 regionale fly af typerne Embraer, ATR og Bombardier fra Nordic Aviation Capital, der netop er kommet ud af rekonstruktion.

I begyndelsen af juni meddelte Nordic Aviation Capital (NAC), at det var kommet vellykket ud af en rekonstruktion.

Som led i rekonstruktionen skulle porteføljen af fly stabiliseres, og i denne forbindelse har flyleasingselskabet altså afhændet en lang række fly til et amerikanske flyleasingselskab.

Det er Azorra, som har overtaget i alt 37 regionale fly af forskellige varianter. Der er tale om 29 Embraer E-jetfly og i alt otte turbopropfly af typerne ATR og Dash 8-Q400. Flyene er i øjeblikket leaset ud til 13 forskellige flyselskaber verden over. En långivergruppe ledet af den franske multinationale bank- og finanskoncern BNP Paribas har finansieret flyene.

”Vi er begejstrede over at tilføje disse fly til Azorras voksende portefølje, samtidig med at vi udvider og diversificerer vores kundebase. Disse fly er ideelt egnet til nutidens markedsdynamik og er leaset til velkendte flyselskaber rundt om i verden,” siger John Evans, koncernchef for Azorra.

Har købt helt nye fly
Hos BNP Paribas er man glade for, at Azorra har fået mulighed for at opskalere forretningen.

”I Azorra anerkender vi en stærk leasingplatform på det regionale flymarked og en betroet partner, som stod ved siden af ​​os, mens vi sammen med vores långiverpartnere navigerede i et komplekst miljø og proces,” siger Bertrand Dehouck, direktør for Transportation Capital Markets hos BNP Paribas.

I øjeblikket har Azorra en portefølje bestående af 60 fly, der er leaset ud til 18 flyselskaber i 15 forskellige lande. Selskabet har desuden tilsagn om at købe 49 fly – herunder 42 nye Airbus A220 og ACJ220 (businessjet, red.) og Embraer E2-jetfly.

Azorra har hovedkvarter i Fort Lauderdale i den amerikanske delstat Florida, og flyleasingselskabet har desuden et kontor i Dublin i Irland.

Nordic Aviation Capital trimmer porteføljen
De 37 fly til Azorra er dermed fortid hos Nordic Aviation Capital, der blev stiftet af danske Martin Møller Nielsen i Skive i 1990. Han har siden forladt selskabet, der i dag har hovedkontor i irske Limerick.

Nordic Aviation Capital måtte i december 2021 søge om konkursbeskyttelse som følge af en anstrengt økonomi. Dette skete under den særlige amerikanske Chapter 11-lovgivning, og Nordic Aviation Capital fik i april godkendt en plan for rekonstruktion. I begyndelsen af juni kunne selskabet så meddele, at den var afsluttet med succes.

Som led i rekonstruktionen var én af nøgleinitiativerne at vurdere porteføljen af fly, og i denne forbindelse er altså afhændet 37 fly til Azorra. Nordic Aviation Capital melder om en positiv udvikling inden for alle parametre, og selskabet har i sinde at fastholde positionen som det førende selskab i verden inden for leasing af regionale fly.

 

Relaterede artikler:

Nordic Aviation Capital ud af rekonstruktion

NAC-rekonstruktion på plads inden udgangen af maj

Great Dane-investor køber to Embraer-fly