Embraer ERJ-195LR fra Great Dane Airlines (Foto: Anders Torp)

Fik tilladelse 18 timer før første flyvning

Great Dane Airlines går fredag på vingerne med første flyvning fra Aalborg Lufthavn. Tilladelsen fra Trafikstyrelsen er først kommet endelig på plads torsdag middag.

Hvis Great Dane Airlines-direktøren Thomas Hugo Møller har sovet uroligt de seneste nætter, kan Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen meget vel have været årsagen til det.

Fredag den 14. juni kl. 07.00 letter det første fly fra det nyetablerede danske flyselskab fra Aalborg Lufthavn med kurs mod Rhodos Lufthavn fyldt med 118 chartergæster fra Bravo Tours, og for at kunne gennemføre den planlagte flyvning, er det nødvendigt for Great Dane Airlines at have den endelige tilladelse fra styrelsen på plads.

Tilladelsen blev overdraget torsdag kl. 13.00, hvor Thomas Hugo Møller personligt troppede op på styrelsens adresse i Carsten Niebuhrs Gade i København for at hente et stykke papir, hvorpå der står DK.AOC.083. Et AOC (Air Operators Certificate) er det vigtigste dokument for et flyselskab, da det ikke er muligt at foretage kommercielle flyvninger uden, idet dokumentet og certificerede kopier skal være med ombord.

Great Dane Airlines bliver dermed det 15. aktive danske flyselskab, der har tilladelse til at foretage kommercielle flyvninger med fly, der har en maksimal takeoff vægt på 10 ton og derover samt plads til flere end 20 passagerer. De øvrige er Air Alsie, Air Greenland, Atlantic Airways, Benair, Blackbird Air, DAT, ExecuJet Europe, FlexFlight, Jet Time, NHV Dancopter, North Flying, Star Air, Sun-Air of Scandinavia og Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Thomas Hugo Møller foran Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen med det nyerhvervede AOC. (Privatfoto)

”Vores team har arbejdet hårdt på dette projekt i næsten et år nu, og vores samarbejde med Trafikstyrelsen har været utrolig positivt hele vejen igennem. Det har været præget af en professionel og konstruktiv tilgang og en løbende god dialog,” udtaler Thomas Hugo Møller.

Sommerudsalg på første afgange
Hos Great Dane Airlines lægger Thomas Hugo Møller ikke skjul på, at det har været lidt for nervepirrende at få den endelige tilladelse på plads så tæt på den første afgang.

“Vi havde i ansøgningen skrevet, at vi søgte tilladelsen til ibrugtagning den 14. juni. Vi skulle nok have skrevet den 7. juni i stedet for, men lige nu er vi lykkelige over, at tilladelsen er kommet på plads, så vi kan få vort fly i luften,” forklarer Thomas Hugo Møller til CHECK-IN.dk.

Mens selskabet debuterer som charterflyselskab i morgen, bliver første afgang på det nystartede flyselskabs egne ruter fredag den 21. juni, når der flyves direkte fra Aalborg til Dublin. Herefter følger ruterne til Nice og Edinburgh. På disse flyvninger sælger Great Dane Airlines i øjeblikket billetter til 399 kroner i resten af juni.

“Det er for at stimulere salget og samtidig markere, at vi er i kommet i gang, men der vil komme flere gode tilbud i løbet af sommeren,” lyder det fra Great Dane Airlines-direktøren.

 

Relaterede artikler:

Baseflyselskab skal løfte udenrigstrafik

Great Dane Airlines er landet

Great Dane-investor køber to Embraer-fly