(Akrivfoto: © Thorbjørn Brunander Sund - danishaviationphoto.com).

Finnair er blandt verdens bedste

Der blev ikke plads til andre nordiske flyselskaber på liste over verdens 20 bedste. Qatar Airways topper listen, mens Finnair er nummer 13.

Man skal et stykke ned på listen, før det første nordiske flyselskab, Finnair, dukker op på listen over verdens tyve bedste flyselskaber.

En plads som nummer 13 er, hvad det er blevet til på listen, som AirlineRatings.com står bag. Det er samme placering som sidste år.

Der er fem europæiske flyselskaber blandt de 20 bedste. Udover Finnair er det Virgin Atlantic (7), British Airways (10), Lufthansa (11) og KLM (15).

Ny på toppen
Til gengæld er der sket en udskiftning helt i toppen. Årets nummer ét er Qatar Airways, der har taget pladsen fra Air New Zealand, der var nummer ét i fjor. Nummer tre på listen er Singapore Airlines, der sad på førstepladsen i 2019.

Det australsk-baserede flysikkerheds- og produktvurderingsbureau baserer sine lister på kriterier som flådealder, sikkerhed, passageranmeldelser og servicetilbud over for passagererne. I år vurderede virksomheden også flyselskabernes håndtering af COVID-19.

Corona afgjorde sagen
Geoffrey Thomas, chefredaktør for AirlineRatings.com, siger til CNN, at det var Qatar Airways’ svar på pandemien, der afgjorde sagen.

”Qatar Airways har altid været højt placeret på vores ranglister og har vundet forskellige priser såsom Best Business Class, men det var flyselskabets beslutning om at holde sit rutenetværk stort set åbent, der tiltrak dommernes ros og stemmer,” siger Geoffrey Thomas.

Han peger også på flyselskabets hjemflyvninger i begyndelsen af pandemien og arbejdet med at gøre flyveoplevelsen under pandemien så sikker som muligt.

En stribe priser
AirlineRatings.com nøjes ikke med at udpege det bedste flyselskab samlet set. Der er også en stribe underkategorier, og her fremgår det, at Singapore Airlines har den bedste first class, Qatar Airways har den bedste business class, Air New Zealand har både den bedste economy og premium economy class, det bedste lavprisselskab i Europa er easyJet (Wizz Air vandt de to foregående år), mens Lufthansa er Europas bedste langdistanceselskab.

Her er listen
1. Qatar Airways, 2. Air New Zealand, 3. Singapore Airlines, 4. Qantas, 5. Emirates, 6. Cathay Pacific, 7. Virgin Atlantic 8. United Airlines, 9. EVA Air, 10. British Airways, 11. Lufthansa, 12. ANA, 13. Finnair, 14. Japan Airlines, 15. KLM, 16. Hawaiian Airlines, 17. Alaska Airlines, 18. Virgin Australia, 19. Delta Air Lines, 20. Etihad Airways.

Qatar Airways har direkte forbindelser fra både Helsinki, Stockholm, Oslo og København til Doha, der er hovedstaden i Qatar.

 

Relaterede artikler:

Finnair krydser magisk grænse

Gigantunderskud hos Qatar Airways

Atter fuld plade for Qatar Airways i Norden