Lufthavnen i Astana fik en ny terminal i 2005. Foto: Astana International Airport.

Finnair vil flyve til Kasakhstan

Næste års verdensudstilling i Kasakhstan får Finnair til kortvarigt at åbne en ny rute.

I juni næste år åbner verdensudstillingen World Expo 2017 i Kasakhstans hovedstad Astana. I den anledning åbner Finnair for en kort stund en rute mellem sit trafikknudepunkt i Helsinki’s Vantaa-lufthavn og Astana’s internationale lufthavn, der ligger omkring 16 kilometer sydøst for den by, som også er navnet på et cykelhold.

Finnair åbner ruten den 20. juni næste år og vil betjene den frem til 11. august næste år. Der bliver to ugentlige flyvninger på tirsdage og torsdage fra Helsinki med returflyvninger fra Astana onsdag og fredag. Turen vil tage fire timer og 10 minutter hver vej.

“Tilføjelsen af Astana-ruten vil være et stort aktiv i vores voksende netværk for sommeren 2017. Det vil være første gang Finnair flyver til Kasakhstan og vi er glade for at tage dette første skridt i vores voksende aktiviteter i den centralasiatiske region. Millioner af besøgende forventes at deltage i World Expo 2017 og vi ser frem til at tilbyde vores europæiske og nordamerikanske kunder en effektiv måde at rejse til Expo via Helsinki,” siger kommerciel direktør i Finnair, Juha Järvinen.

Passagererne på Astana-ruten får ikke lejlighed til at sætte sig til rette i sæderne ombord på et af Finnairs nye Airbus A350 langdistancefly. De må i stedet affinde sig med at klemme sig ned i sæderne ombord på selskabets noget mindre Airbus A319 fly.

Vinge mod vinge
Helsinki bliver den sjette europæiske destination fra Astana. I forvejen flyver Air Astana til Frankfurt, London Heathrow og Paris Charles de Gaulle, mens Austrian i sommermånederne flyver mellem Wien og Astana. KLM forbinder Astana med Amsterdam og Lufthansa flyver vinge mod vinge med Air Astana på ruten mellem Frankfurt og Astana.

Astana International Airport havde i 2015 knap 3,4 mio. passagerer.

World Expo 2017 løber af stablen i Astana i en periode på tre måneder fra den 10. juni til den 10. september næste år. Temaet er fremtidens energi, og Expo’en har til formål at skabe en global debat mellem lande, ikke-statslige organisationer, virksomheder og offentligheden om hvordan vi kan sikre en sikker og bæredygtig adgang til energi for alle og samtidig reducere CO2-udledningen.

 

 

Relaterede artikler:

Finnair sætter Kina-rute på pause i fire måneder

Finnair øger antallet af flyvninger til Asien

Finnair får Wi-fi på alle Airbus-fly

KLM åbner rute til Astana