En Airbus A330-300 fra Finnair. Foto: lasta29

Finnair forlader Goa efter 25 år

I et kvart århundrede har Finnair betjent Goa i Indien, men nu er det slut. Det finske flyselskab indstiller sin sæsonrute ved udgangen af vintertrafikprogrammet.

Finnair har i mange år været en fast bestanddel af operatørerne til den sydvestindiske by Goa, men selskabet har nu besluttet at lukke for betjeningen.

Det finske oneworld-flyselskab betjener ruten fra Helsinki til Goa to gange ugentligt i vintertrafikprogrammet for 2018/2019 med en Airbus A330-300. For lidt over et år siden omdannede selskabet forbindelsen fra charter til at være en decideret rute. Det skriver Times of India.

Finnair bekræfter, at selskabet ikke vender tilbage på ruten efter det nuværende vintertrafikprogram.

“Flyvninger til Goa vil stoppe fra vintersæsonen 2019/20 og fremefter på grund af svag efterspørgsel,” fortæller Mari Rouvi, kommunikationschef i Finnair, til CHECK-IN.dk.

Goa taber til andre destinationer
Vicedirektør Ernest Dias fra det indiske rejseselskab Sita Travel håndterer de mange charterrejsende til Goa, og han fortæller, at Goa taber til andre og mere fordelagtige destinationer.

”Finnair kommer ikke til Goa fra næste sæson, da charteroperatøren har besluttet at trække sig her fra. Goa taber, fordi andre destinationer tilbyder bedre pakkeløsninger,” siger han til Times of India.

Finnairs farvel til Goa er endnu en bet for turismen i byen. I 2015 tog det tyske flyselskab Condor sin afsked med destinationen, og selskabet forklarede afskeden med for høje omkostninger på ruten. Condor var et af de første flyselskaber til at flyve charter til Goa.

Travel and Tourism Association (TTAG) i Goa har angiveligt i flere omgange advaret den indiske regering om tendensen, men den har ikke taget henvendelserne seriøst, lyder det.

”Det er ærgerligt, at Goa har mistet endnu en destination,” sagde Savio Messias, præsident i TTAG, ved en pressekonference ifølge Times of India. Han fortalte endvidere, at rejsebureauer fra Japan, Finland, Spanien og Holland har trukket sig fra Goa i de senere år af helbreds- og sikkerhedsmæssige grunde.

Mulig rute til Chennai
Efter farvellet til Goa vil Finnair kun have én destination i Indien. I vintertrafikprogrammet flyver det finske selskab dagligt til New Delhi, mens selskabet reducerer til fire ugentlige afgange i sommertrafikprogrammet. Der flyves med en Airbus A330-300.

Finnair har fløjet til New Delhi siden 2007, og i 2008 var der en kortvarig rute mellem Helsinki og Mumbai. Den blev dog hurtigt lukket igen som følge af svag efterspørgsel i forbindelse med finanskrisen.

Men noget tyder på, at Finnair måske kan være på vej med en ny rute til Indien. Times of India skrev i december sidste år, at Finnair havde en tæt dialog med de indiske luftfartsmyndigheder om en forbindelse fra Helsinki til Chennai (tidligere Madras, red.) på landets sydøstkyst. Chennai forsøger at tiltrække nye internationale ruter, og en Helsinki-rute skal således være en mulighed.

 

Relaterede artikler:

Medie: Finnair vurderer rute til Chennai

Finnair udvider igen på Asien-ruter

Fire nye langdistanceruter fra Finnair

Her er Finnairs kommende Asien-ruter