En Airbus A321-200 fra Finnair hos Czech Airlines Technics. (Foto: Czech Airlines Technics)

Finnair forlænger aftale med Czech Airlines

Finnair og Czech Airlines Technics forlænger samarbejdet omkring vedligeholdelse af fly fra Airbus A320-familien med ekstra tre år. Alle planlagte kontroller og reparationer foretages i Tjekkiet.

En lang række af Airbus-flyene hos Finnair vil flere år fremover blive vedligeholdt hos det tjekkiske selskab Czech Airlines Technics (CSAT).

De to parter har nemlig forlænget en aftale omkring såkaldt Base Maintenance af hele Airbus A320-familien fra det finske flyselskab. Aftalen løber i yderligere tre år, og Finnair glæder sig over samarbejdet.

”Vi har en lang historie med CSAT, og vi værdsætter vores partnerskab højt. Forlængelsen af Base Maintenance-aftalen sikrer fortsat sikker og pålidelig drift af vores mindre fly i Airbus-flåden,” siger Ville Väyrynen, direktør for teknisk driftsplanlægning og vedligeholdelse hos Finnair.

”CSAT er en kundeorienteret organisation med en stærk vilje til at udvikle sig. Engagerede mennesker og åben dialog giver os mulighed for at fortsætte det frugtbare arbejde med løbende forbedringsinitiativer i godt samarbejde til gensidig fordel.”

Finnair er vigtig kunde
Czech Airlines Technics skal foretage vedligeholdelse af alle Finnairs fly af typerne Airbus A319, A320 og A321. Der er tale om henholdsvis seks, 10 og 15 fly af hver flytype.

”Jeg er glad for, at vi takket være parternes gensidige tilfredshed har forlænget vores samarbejde med Finnair med yderligere tre år. Finnair er en af vores vigtigste kunder, og det over 10 år lange samarbejde er den bedste anerkendelse af vores arbejde,” siger Petr Doberský, bestyrelsesformand i Czech Airlines Technics.

”Vi har stor erfaring med Finnair-fly, da vi allerede har udført en række specielle modifikationer – herunder installation af en trådløs internetforbindelse. Vi leverer i øjeblikket Base Maintenance til hele A320-familiens flåde med en eftersyns-tidsplan på plads indtil første kvartal af 2024.”

Foretager alle store eftersyn
Base Maintenance-aftalen indebærer udførelse af alle regelmæssige obligatoriske kontroller, mere krævende reparationer, ændringer af flysystemer og strukturer, kabinemodifikationer, motorudskiftninger samt udskiftninger og reparationer af landingsstel og andre flykomponenter.

I løbet af sæsonen 2021/2022 udførte Czech Airlines Technics sammenlagt 86 Base Maintenance-job for alle sine kunder. Der var tale om vedligeholdelse af både Boeing 737 (herunder MAX-fly) og Airbus A320-familiefly.

Czech Airlines Technics’ vigtigste kunder inden for Base Maintenance er Finnair, Transavia Airlines, NEOS, Austrian Airlines og Novair.

 

Relaterede artikler:

Finnair afskediger omkring 150 ansatte

Strejke tvinger Finnair til over 100 aflysninger

Finnair løfter sløret for selskabets nye strategi