Finnair serverer champagne fra Joseph Perrier. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Finnair: Ingen alkohol på aftenflyvninger

Finnair har midlertidigt stoppet udskænkning af alkohol efter kl. 17.00 på indenrigsflyvninger samt i selskabets lounges i Helsinki Lufthavn.

En gammel tommelfingerregel siger, at man helst skal vente med at indtage dagens første skænk alkohol indtil efter klokken 17.00. Hvis den regel fortsat står til troende, er det dårligt nyt for de Finnair-passagerer, der godt kan lide at nyde et glas vin eller en kold øl.

Det finske flyselskab har nemlig meddelt, at der er blevet indført et stop for udskænkning af alkohol ombord på selskabets indenrigsflyvninger efter kl. 17.00 foreløbigt indtil den 16. januar. Det er COVID-19-pandemien, der er skyld i, at de rejsende nu må kigge langt efter en drink.

Finland kæmper nemlig i øjeblikket med endnu en bølge af COVID-19, hvor spredningen er båret af den mere smitsomme omikronvariant. Det har fået regeringen til at stramme de restriktioner, der gælder på landets restauranter, og det er denne stramning, som Finnair også er blevet ramt af.

Gælder også i luften
Den finske regering har nemlig besluttet, at landets restauranter kun må servere alkohol mellem klokken 09.00 og 17.00. Derudover skal restauranterne lukke klokken 20.00. Den stramning trådte i kraft den 28. december.

Det finske flyselskab troede i første omgang, at restriktionerne kun var gældende for restauranter og caféer på landjorden. Nu har det dog vist sig, at det ikke er tilfældet. Det skriver oplyser flyselskabet på Facebook.

 

De regionale myndigheder i det sydlige Finland har nemlig for nyligt afgjort, at det ikke gør en forskel, om alkoholen udskænkes på en restaurant i det centrale Helsinki eller i flere kilometers højde ombord på en Finnair-flyvning.

Det rammer dog kun de fire af 10 indenrigsruter, hvor der i forvejen skænkes alkohol som følge af den længere flyvetid. Det drejer sig om ruterne fra Helsinki til Ivalo, Kittilä, Kuusamo og Rovaniemi, der alle ligger i det nordlige Finland.

Aflyser flyvninger
COVID-19-restriktionerne gælder også for Finnairs tre lounges i Helsinki Lufthavn. Også her må de rejsende undvære alkohol, hvis de ankommer senere end klokken 17.00. Derudover lukker to af de tre lounges dørene klokken 20.00, mens Finnair Platinum Wing holder helt lukket.

De stigende smittetal i landet samt regler om at isolere sig i ti dage betyder, at Finnair så småt begynder at blive udfordret på driften. Flyselskabet udsendte i sidste uge et tweet, hvori Finnair fortæller, at visse flyvninger allerede er blevet aflyst.

”Vi har været nødsaget til at aflyse nogle flyvninger, da omikronvarianten og influenzasæsonen forårsager øget sygefravær i Finnair og vores partneres teams,” lød det fra det finske flyselskab på Twitter.

 

Relaterede artikler:

Færre Finnair-passagerer i 2021 end i 2020

Roser Finnair-kaptajn efter sikkerhedslanding

Midlertidigt forbud mod passagerflyvninger til Hongkong