(Foto: Hamburg Finkenwerder News)

Finnair og Qatar Airways i samarbejde

Samtidig med åbningen af sin nye rute til Finland har Qatar Airways indgået et codeshare-samarbejde med Finnair.

Mandag i denne uge startede Qatar Airways sin nye rute mellem ørkenstaten Qatars hovedstad Doha og Finlands hovedstad Helsinki. Det vides ikke om Qatar Airways og Finnair benyttede ruteåbningen til at underskrive den endelige aftale. Men fakta er i hvert fald, at Qatar Airways og Finnair har indgået et codeshare-samarbejde, som trådte i kraft dagen efter. Samarbejdet giver de to flyselskabers kunder nye og bedre rejsemuligheder.

Finnairs AY-kode er blevet føjet til Qatar Airways’ flyvninger mellem Helsinki og Doha samt til flyvninger mellem Doha og Muscat, Bahrain, Seychellerne og Maldiverne. Samtidig vil Qatars QR-kode blive føjet til Finnairs flyvninger mellem Helsinki og Stockholm Bromma, Billund, Gøteborg, Riga, Tallinn og Tartu.

“Finnair ser frem til at udvikle samarbejdet med Qatar Airways, og yderligere styrke oneworld alliancens stærke position i Norden og Østersø-regionen. Både Finnair og Qatar Airways er verdens førende innovative flyselskaber, og vores netværk tilfører værdi til vores passagerer gennem trafikknudepunkterne i Helsinki og Doha,” siger Juha Järvinen, kommerciel direktør i Finnair.

Finnair og Qatar Airways er begge medlemmer af oneworld-alliancen, hvor blandt andet American Airlines og British Airways også har hjemme.

“Med lanceringen af vores nye rute til Helsinki i går (mandag, red), kunne dette partnerskab ikke være kommet på et bedre tidspunkt for Qatar Airways. Vi er glade for at være på linje med Finnair via dette codeshare-partnerskab og gennem vores oneworld forhold, som giver globale passagerer et endnu bredere netværk at vælge imellem, når de rejser med vores luftfartsselskaber,” siger Qatar Airways’ koncernchef Akbar Al Baker.

Fjerde nordiske rute
Den nye rute til Helsinki er Qatar Airways’ fjerde nordiske rute, da selskabet i forvejen flyver til København, Oslo og Stockholm. Selskabet har valgt at starte forsigtigt ud i Helsinki ved at anvende et Airbus A320-200 fly med plads til 144 passagerer på to serviceklasser fordelt med 12 på Business Class og 132 i Economy Class. På de tre andre nordiske ruter bruger Qatar Airways sine langt større Boeing 787 Dreamliner-fly.

Qatar Airways flyver tre gange om ugen fra Helsinki kl. 10.55 og fire gange ugentligt kl. 17.45, således at der rammes to forskellige trafikbølger i New Doha International Airport.

 

 

Relaterede artikler:

Qatar Airways åbner ny rute til Norden

Qatar Airways bliver oneworld-medlem