Finnair Airbus A350-900. (Foto: Anna Zvereva | CC2.0)

Finnair sælger fly for 2,5 milliarder kroner

Finnair har solgt fire Airbus A350, som flyselskabet dernæst har leaset tilbage for fortsat at kunne bruge dem. Dette træk har givet 2,5 milliarder kroner til likviditeten.

Coronakrisen har været hård ved Finnair, der gennem det sidste halvandet år har mistet tusindvis af passagerer ligesom mange andre flyselskaber.

Det finske selskab har derfor løbende måtte arbejde på at nedbringe omkostningerne for at redde sig gennem det finansielle uvejr. Og nu har Finnair desuden besluttet at sælge fire Airbus A350 for at skaffe likviditet.

Langdistanceflyene er dog blevet leaset tilbage, så de fortsat kan indgå i Finnairs drift. De fire fly er leveret til selskabet i perioden fra juni 2017 til februar 2019. Leasingperioden varer 12 år, og flyene er leaset fra køberne GE Capital Aviation Services (GECAS), der er verdens største flyleasingselskab, og Pacific Investment Management Company (PIMCO).

Salget og tilbageleasingen vil ikke have en væsentlig indvirkning på Finnairs driftsresultat for tredje kvartal i 2021. Salget vil dog have den effekt, at Finnair imidlertid får over 400 millioner dollar (2,5 milliarder kroner, red.) til likviditeten.

Finnairs hidtil største flytransaktion
Milliardbeløbet vil Finnair bruge på at refinansiere eksisterende gæld og trække en uudnyttet kreditfacilitet på 175 millioner euro (1,3 milliarder kroner, red.) tilbage.

”Dette er den største enkeltstående finansielle flytransaktion i vores selskabs historie. Den er en væsentlig del af vores refinansieringsplan, som vi har udført flittigt under pandemien, og den hjælper os med at forbedre vores kapitalstruktur yderligere,” siger Mika Stirkkinen, der er økonomidirektør i Finnair.

I marts i år godkendte EU-Kommissionen et lån på 351 millioner euro (2,6 milliarder kroner, red.) fra den finske regering til Finnair. Beløbet skulle kompensere for de tab, som flyselskabet har lidt under coronapandemien. Statsstøtten var et såkaldt hybridlån, der skulle dække Finnairs tab i perioden fra 16. marts til 31. december 2020.

Finnair har en ordre på i alt 19 Airbus A350-900, hvoraf 16 indtil videre er leveret. De tre resterende langdistancefly forventes leveret i henholdsvis andet kvartal i 2022, fjerde kvartal i 2024 og første kvartal i 2025.

 

Relaterede artikler:

Finnair vil erstatte korte indenrigsflyruter med bus

Finnair i samarbejde med Turkish Airlines

Finnair fremskynder A350-levering