En Airbus A320-200 fra Finnair. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Finnair wetleaser fly til British Airways i 12 måneder

Fra slutningen af marts og 12 måneder frem skal fire Airbus A320 fra Finnair flyve på ruter hos British Airways. Tidligere har også fire A321’ere fra det finske selskab fløjet fra Storbritannien.

Finnair og British Airways indledte et wetlease-samarbejde i sommertrafikprogrammet sidste år, og nu udvider de to flyselskaber partnerskabet.

Således har Finnair indgået en wetlease-aftale med British Airways, der i en 12-måneders periode skal operere fire Airbus A320 med besætning fra Finnair. Wetlease-perioden begynder 24. marts 2023 og løber altså et år frem, hvorfor Finnair-flyene vil være i drift hos det britiske flyselskab i det kommende sommertrafikprogram og vintertrafikprogrammet 2023/24.

”Finnair forsyner British Airways med fly, besætninger og er ansvarlig for vedligeholdelsen af ​​flyene. Finnair har ikke selv brug for hele sin flykapacitet, så denne ordning bringer indtægter til Finnair og job til Finnairs personale,” forklarer Finnairs kommunikationsafdeling til det finske medie Lentoposti.fi.

Det er ikke oplyst, hvor mange medarbejdere der vil blive beskæftiget ved wetlease-aftalen mellem Finnair og British Airways.

Finnair forventer, at det i 2023 vil flyve med 80-85 procents kapacitet sammenlignet med 2019 og målt i udbudte passagerkilometer. Dette er afhængig af, hvor meget Finnair leaser fly og besætninger til andre flyselskaber.

Fire A321’ere til British Airways
Samarbejdet mellem Finnair og British Airways begyndte allerede i sommeren 2022, hvor det finske selskab wetleasede fire Airbus A321 til det britiske selskab. Flyene skulle bruges på afgange fra London Heathrow og til destinationer i det europæiske rutenetværk.

De wetleasede fly var på firemåneders kontrakter og gav arbejde til over 200 ansatte hos Finnair. To af flyene gik på vingerne for British Airways fra maj og de to andre i juni. Årsagen til aftalen var, at Finnair var påvirket af det lukkede russiske luftrum, og at aftalen gav ekstra indtægter og arbejde til de ansatte.

I sommertrafikprogrammet 2022 havde Finnair desuden en wetlease-aftale med Lufthansa-datterselskabet Eurowings Discover om wetlease af to Airbus A350-900. Flyene blev opereret for det tyske selskab fra midten af maj, og de blev anvendt fra Frankfurt og München til de amerikanske byer Las Vegas og Tampa.

Tidligere har Finnair anslået, at wetlease-kontrakterne for sommertrafikprogrammet 2022 skabte job til op mod 600 Finnair-medarbejdere.

 

Relaterede artikler:

Høje brændstofomkostninger holder Finnair i rødt

British Airways wetleaser fire fly fra Finnair

Finnair sender A350’ere på opgave hos Eurowings