Titan Airways A320-200. (Foto: Alfvanbeem / Wikipwedia)

Fire flyselskaber yder sommerhjælp hos Norwegian

Norwegian har i sommermånederne indlejet fly og besætninger fra fire flyselskaber. Som kompensation får passagererne gratis servering.

A320-200 fra DOT LT skal flyve for Norwegian.

A320-200 fra DOT LT skal flyve for Norwegian.

Norwegians irske datterselskab har ekstraordinært fået brug for hjælp udefra for at kunne gennemføre det planlagte trafikprogram i højsæsonen. Således er der lejet fly og besætninger fra fire europæiske flyselskaber, der skal betjene udvalgte ruter og afgange i perioden fra den 1. juni og frem til den 30. september.

Tidligere er det kommet frem, at Norwegian har lavet en fast aftale med litauiske flyselskab Avion Express om at stille et Airbus A320-fly til rådighed for back-up i løbet af sommeren. Herudover har det tilsyneladende været nødvendigt at indleje fly fra fire selskaber for at dække den aktuelle kapacitetsmangel i Norwegian.

Således er et Airbus A320-fly fra britiske Titan Airways sat ind på en fast tidtabel på basen i Alicante fra den 1. juni og frem til den 31. august, hvor det på vegne af Norwegian Air International skal flyve til blandt andet Aalesund, Bergen, København, Gøteborg, Helsinki, Karlstad, Oslo-Rygge samt Stockholm-Arlanda.

Fra litauiske DOT LT – der er et datterselskab af Danish Air Transport – skal der lejes et Airbus A320-fly med besætning til at betjene ruterne fra Barcelona til Gøteborg, Birmingham og Manchester samt indenrigsruterne til Las Palmas og Tenerife. Det sker i perioden fra den 1. juni og frem til og med den 31. august.

To selskaber skal supplere i Málaga

Boeing 737-800 fra Air Explore.

Boeing 737-800 fra Air Explore.

Udover wetlease-aftalerne, der bringer A320-fly ind på Norwegians operationer, er der også indgået tilsvarende aftaler med to operatører af Boeing 737-800 fly, der i dag er Norwegians arbejdshest på mellemdistanceruterne. Det er slovakiske Air Explore, der sætter et Boeing 737-800 til rådighed på Norwegian-baserne i Madrid og Málaga.

Herfra skal der i perioden fra den 10. juni og frem til den 30 september flyve på ruterne fra Madrid til København samt fra Málaga til Bergen, København, Oslo og Stockholm. Indtil Air Explore er klar til at indsætte Boeing 737-flyet på wetlease-aftalen med Norwegian, har det været nødvendigt for det irsk-norske lavprisflyselskab at wetlease italienske NEOS til at gennemføre ruteprogrammet fra den 1. juni og frem til og med den 9. juni.

Gratis servering som kompensation
Hos Norwegian bekræfter man, at der er foretaget en intern omlægning sommerens trafikprogram, der har nødvendiggjort, at der wetleases fly fra eksterne selskaber i et større omfang end tidligere.

Boeing 737-800 fra NEOS.

Boeing 737-800 fra NEOS.

“Det afgørende for os er, at passagererne kommer afsted på deres rejse, og derfor har vi indsat erstatningsfly i stedet for at aflyse. Passagerer, der bliver berørt af dette, vil få direkte besked via SMS, og ønsker man ikke at rejse med erstatningsfly, tilbyder vi pengene tilbage,” siger informationschef Daniel Kirchhoff til CHECK-IN.dk.

Norwegian gør sædvanligvis meget ud af at markedsføre, at man flyver med moderne fly og på en af de yngste flyflåder i Europa, hvor der blandt andet er gratis WiFi om bord. Ydelser som ikke vil kunne honoreres med de indlejede erstatningsfly. Derfor har Norwegian også en kompensation klar til de berørte passagerer.

“Vi forstår fuldt ud, at alle ønsker at rejse med vores moderne fly med gratis WiFi. Vi har imidlertid benyttet tilgængelige indlejemuligheder, så vi kan sikre, at vores passagerer kommer afsted på deres rejse. Vi beklager over for de berørte passagerer, og som en godtgørelse vil man blive tilbudt gratis servering om bord,” understreger informationschefen.

Relaterede artikler:

Norwegian får A320 som back-up fly

Pilotmangel tvinger Norwegian til at wetlease

Iraqi Airways tilbage i CPH

Atter ældre fly til Ryanair

Ryanair vil leje gamle fly