Motor på Boeing 787 Dreamliner fra Norse. (Foto: Norse Atlantic Airways | PR)

Fire nye Norse-ruter til USA

Norse Atlantic Airways har via sit britiske datterselskab lanceret fire nye USA, der åbnes mellem 1. juni og 2. september. Selskabet bliver den største USA-operatør i London-Gatwick.

Det norske langdistanceflyselskab Norse Atlantic Airways har fart på i Storbritannien, hvor datterselskabet Norse Atlantic UK Limited, der er baseret i London Gatwick Airport, er hjemhørende. 

Selskabet beskæftiger allerede nu 370 ansatte på basen i London, og de skal i den kommende sommer sikre, at flyselskabet gennemfører flyvninger til syv amerikanske destinationer.

Allerede i dag flyver Norse fra London-Gatwick til New York-JFK og i slutningen af maj åbnes også ruter til Fort Lauderdale og Orlando. Tirsdag har Norse offentliggjort nye ruter fra den britiske storlufthavn til Washington D.C., Los Angeles, San Francisco og Boston.

Ruterne, der flyves med Boeing 787 Dreamlinere, åbnes successivt i løbet af sommeren, hvor der lægges ud med Washington D.C. den 1. juni, hvorefter Los Angeles bliver tilføjet den 30. juni. Dagen efter starter ruten til San Francisco, og når efteråret sætter ind vil Norse åbne til Boston den 2. september.

“Norse-teamet er disruptorer. Vi ser frem til at gøre vores uovertrufne produkt tilgængeligt for endnu flere kunder denne sommer, da vi er i gang med at opbygger branchens første succesrige lavpris-langdistanceflyselskab” lyder det optimistisk fra stifter og koncernchef Bjørn Tore Larsen.

Største USA-operatør i Gatwick
Fra Gatwick Airport kommer Norse til at flyve i konkurrence med British Airways samt amerikanske Delta Air Lines og JetBlue til New York, mens JetBlue også bliver konkurrenten til Boston. På Florida-ruterne er det British Airways, der er direkte konkurent.

Indtil videre er der ikke konkurrence fra Gatwick til Los Angeles og San Francisco, idet British Airways, Virgin Atlantic, American Airlines, United Airlines og Delta Air Lines flyver fra Heathrow.

Med de nye ruter bliver Norse det største selskab til USA fra Gatwick Airport, og det glæder lufthavnens ledelse.

“De nye ruter betyder, at Gatwick og Norse vil levere et stadigt mere konkurrencedygtigt tilbud, hvilket er gode nyheder for passagerer på tværs af London og det sydøstlige England, såvel som virksomheder i regionen,” siger Stewart Wingate, administrerende direktør i Gatwick Airport.

Norse Atlantic Airways sikrede sig i efteråret yderligere 215 millioner kroner i ny kapital, da ekspansionen i Gatwick kommer til at koste. Norse Atlantic UK skal bruge 285 millioner kroner, og er der brugt 35 millioner kroner i deposita til at sikre attraktive slots (start- og landingstilladelser, red.) i blandt andet Gatwick Airport  og New York-J.F. Kennedy Airport.

 

Relaterede artikler:

Ekstremt svage trafiktal hos Norse

Ny Norse-destination i Europa

Norse med forsigtig start på sommeren 2023