Boeing 787 Dreamliner fra Norse Atlantic Airways. (Foto: Norse | PR)

Ny Norse-destination i Europa

Norse Atlantic Airways åbner til sommer en rute til New York fra endnu en europæisk hovedstad, og dermed vil det norske selskab nå op på seks destinationer i Europa.

I løbet af sidste år åbnede Norse Atlantic Airways, der gik på vingerne 14. juni, ruter til USA fra tre europæiske byer, Oslo, London og Berlin.

Herudover blev det i en investorpræsentation i november afsløret, at flyselskabet også åbner ruter til USA fra Dublin og Paris i løbet af 2023. Og nu er en sjette hovedstad i Europa på vej på rutekortet hos det norske langdistanceflyselskab.

Således oplyser Norse Atlantic Airways, at det åbner en ny direkte rute fra 19. juni i år fra Rom Fiumicino til New York-JFK. Der vil være én daglig flyvning med selskabets velkendte Boeing 787-9 Dreamliner.

Der bliver afgang klokken 19.30 fra Rom på rutenummer N0401 med ankomst klokken 23 i New York. Returflyvningen udføres på rutenummer N0402 med afgang klokken ét om natten og med ankomst klokken 15.45 i Rom.

”Styrker vores tilstedeværelse i New York”
Norse Atlantic Airways kan se frem til konkurrence mellem Rom og New York, idet både ITA Airways, American Airlines og Delta Air Lines opererer på ruten mellem de to byer. American vil til sommer have to daglige afgange, og Delta vil skrue op til tre daglige afgange. ITA vil have to flyvninger om dagen.

Det norske flyselskab er glade for at kunne tilbyde endnu en europæisk forbindelse til storbyen New York senere på året.

”Kunder på begge sider af Atlanten vil kunne nyde værdi, fremragende service om bord og komfort, mens de rejser mellem disse to kulturelt pulserende og spændende byer. Tilføjelsen af Rom til vores netværk vil give endnu en gateway til Europa og styrke vores tilstedeværelse i New York,” siger Bjørn Tore Larsen, koncernchef for Norse Atlantic Airways. Han suppleres med en kommentar fra Rom Fiumicino:

”Denne nye direkte rute til New York-JFK vil fuldende det samlede tilbud mellem de to byer med en udgående aftenafgang, som vil forbedre vores kunders rejsemuligheder,” udtaler Ivan Bassato fra lufthavnsledelsen i Rom Fiumicino.

Fire fire til seks USA-destinationer
For at kunne udvide rutekortet var Norse i november ude at hente likviditet i et omfang, hvad der svarer til 215 millioner kroner i nye aktier.

Der skulle blandt andet bruges et større beløb til Norse Atlantic UK, og derudover var det nødvendigt for Norse at forudbetale et depositum på fem millioner dollar (34 millioner kroner, red.) for at sikre de attraktive slots (start- og landingstilladelser, red.) i London Gatwick Airport og New York-JFK.

I løbet af 2023 bliver antallet af amerikanske destinationer udvidet fra fire til seks, da Boston og Washington D.C. tilføjes New York, Los Angeles, Fort Lauderdale og Orlando.

I investorpræsentationen fra november lød det fra Norse, at selskabet ville åbne fra Paris-CDG til New York-JFK ved sommertrafikprogrammets begyndelse 26. marts 2023. Fra Dublin vil Norse tilbyde ruter til New York-JFK og Boston med de første forventede flyvninger i juli i år.

 

Relaterede artikler:

Norse sluttede året med mange tomme sæder

Norse vil overveje sine langdistanceruter fra Norge

Norse henter 215 millioner kroner til stor satsning