Airbus A321-200 fra WOW air.

Fire nye USA-ruter fra Norden

Cincinatti, Cleveland, Detroit og St. Louis kommer på rutekortet fra næste forår, når islandske WOW air indleder en ny storoffensiv på det transatlantiske marked.

Tirsdag kunne Icelandair offentligøre selskabets 19. nordamerikanske rute med tilføjelsen af Cleveland i Ohio til selskabets rutenetværk. Men blot 24 timer senere blev det overtrumfet af lavpriskonkurrenten WOW air, der kunne annoncere hele fire nye destinationer i USA, hvoraf en af disse også var Cleveland.

Den første af de fire nye destinationer, der skal beflyves fra Keflavik International Airport ved Reykjavik er Detroit, der åbner op den 25. april 2018 med to ugentlige afgange. Den 3. maj følger ruten til Cleveland med en enkelt ugentlig afgang, mens Cincinatti kommer på rutekortet den 9. maj med to afgange om ugen. WOW air slutter sin offensiv med at åbne en rute til St. Louis den 17. maj næste år, og den rute får fire ugentlige afgange.

Ruterne skal betjenes med Airbus A321-200 mellemdistancefly, der er indrettet med plads til 220 passagerer.

“Detroit, Cleveland, St. Louis og Cincinnati er ikke traditionelle destinationer, når danskerne vender snuden mod USA. Men vi vil gerne give danskerne mulighed for at opleve nye rejsemål, uden at det sprænger budgettet. Samtidig skal det heller ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne vil lægge pres på konkurrencen på flyvninger over Atlanten. Og det er en stor strategisk udvidelse for en hurtigt voksende virksomhed som vores, når vi udvider rutenetværket med fire nye destinationer i samme del af USA,” siger WOW airs stifter og ejer Skuli Mogensen.

14 nordamerikanske destinationer
Med de fire kommende USA-ruter kommer WOW air op på 14 destinationer i Nordamerika fordelt på 12 i USA og to i Canada, og den nye ruteoffensiv er et led i WOW airs vækststrategi om at sikre sig 10 procent af det transatlantiske marked.

“De transatlantiske ruter har altid været meget populære iblandt danskerne, men det er ikke altid let at finde billetter, der gør det muligt for en familie med en gennemsnitlig husstandsindkomst at komme afsted. Det er WOW airs DNA at tilbyde de billigste billetter i branchen, så derfor er vi rigtig glade for at give danskerne mulighed for at opleve destinationer, de førhen ikke har haft råd til at besøge. Vi er hele tiden på jagt efter nye spændende destinationer på den anden side af Atlanten, og fremtiden kommer til at byde på mange flere tilføjelser til vores oversøiske rutenetværk,” lyder det fra Skuli Mogensen.

Billetter til de nye ruter er sat til salg med priser fra 799 kroner per vej. Hertil skal man dog kalkulere med tillæg for håndbagage, indchecket bagage, måltider, priority boarding samt eventuelt sædevalg.

WOW air flyver herefter til følgende destinationer i USA: Boston, Chicago, Cincinatti, Cleveland, Detroit, Los Angeles, Miami, New York, Pittsburgh, San Francisco, St. Louis og Washington D.C. I Canada flyves der til Montreal og Toronto.

 

Relaterede artikler:

WOW air vil have 10 procent af det transatlantiske marked

WOW Air bestiller syv nye fly

WOW air øger på fire nordamerikanske ruter

WOW Air udvider flyflåde

Singapore-fly til WOW air