The McNamara Terminal i Detroit Metropolitan Wayne County Airport. (Foto: Wayne County Airport Authority/​Vito Palmisano.

Ny nordisk rute til Detroit

Icelandair åbner til foråret en sæsonrute fra Reykjavik til Detroit i den amerikanske delstat Michigan. The Motor City skal betjenes med en Boeing 737 MAX.

Icelandair fortsætter arbejdet med at styrke sit rutenetværk i Nordamerika, og fra næste forår kommer Detroit på rutekortet hos det islandske flyselskab.

Den nye sæsonrute starter op den 18. maj 2023, og der flyves fire gange om ugen fra Reykjavik-Keflavik til Detroit Metropolitan Wayne County Airport (DTW) frem til den 30. oktober.

Icelandair kommer til at betjene ruten på mandage, tirsdage, torsdage og fredage, og der benyttes en Boeing 737 MAX 8, der er indrettet med 160 sæder – 16 i Saga Premium og 144 i Economy. Flyvetiden fra Reykjavik til The Motor City, som Detroit ofte kaldes, er på omkring seks timer.

“Icelandair er glad for at kunne tilbyde Detroit som et forfriskende nyt valg, når der rejses til Island og videre herfra. Icelandairs DTW-rute vil give passagerer mulighed for at rejse til og fra Europa i nye, brændstofeffektive fly med moderne bekvemmeligheder, herunder gate-to-gate Wi-Fi og underholdning ombord tilgængelig for alle passagerer,” siger Bogi Nils Bogason, koncernchef i Icelandair.

Flere valgmuligheder til Midtvesten
Den nye rute vil øge tilgængeligheden til Midtvesten, og det vækker også begejstring i lufthavnen i den amerikanske storby.

“Takket være Icelandair vil det smukke Island fremover være en kort flyvetur væk fra Detroit. “I Detroit Metropolitan Airport ved vi, at vores kunder har et valg, når de flyver. Vi mener, at direkte fly til Island og muligheden for at flyve videre til spændende byer i hele Europa er yderligere to grunde til, at rejsende vælger DTW.” udtaler Chad Newton, administrerende direktør for Wayne County Airport Authority. 

Icelandair vil med den nye rute flyve til 15 destinationer i Nordamerika og flere end 25 i Europa, og herunder også København og Billund.

Før pandemien var der årligt flere end 36 millioner passagerer, der rejste gennem Detroit Metropolitan Wayne County Airport, der tilbyder 800 afgange om dagen til og fra mere end 125 destinationer på tre kontinenter.

 

Relaterede artikler:

Tre nye Icelandair-ruter i sommeren 2022

Fire nye USA-ruter fra Norden

Icelandair åbner to nye USA-ruter