Fjerde måned med fremgang i Aarhus

Den nye SAS-rute til Stockholm har været med til at vende tilbagegang til fremgang i Aarhus Lufthavn.

Når man er en mindre lufthavn i provinsen, så kan en enkelt rute fra eller til gøre en stor forskel. Det kan man skrive under på i Aarhus Lufthavn. Den nye SAS-rute mellem Smilets by, Aarhus, og Stockholm Arlanda-lufthavnen har nemlig været med til at få smilene tilbage i lufthavnen. Ruten har nemlig været medvirkende til, at tilbagegang i passagerudviklingen er vendt til fremgang.

Ruten åbnede i slutningen af oktober sidste år og har været en medvirkende årsag til, at Aarhus Lufthavn har haft passagerfremgang i november, december, januar og februar. Fire måneder i træk.

I februar rejste 28.304 passagerer gennem lufthavnen på Djursland. Det er 10,2 procent flere end samme måned sidste år. Her er det dog værd at huske på, at 2016 er skudår. Det betød, at februar havde 29 dage og ikke de sædvanlige 28 dage. Tallene for februar 2016 indeholder en dags produktion mere end 2015-tallene, så reelt er passagerfremgangen kun på 6-7 procent.

En form for kannibalisering
At ruten til Stockholm-Arlanda har bidraget positivt, ses ved, at der er en 44,6 procents fremgang i antallet af udenrigsrejsende til 10.763 passagerer. Igen skal man huske at korrigere for skudår, for at få et retvisende billede. Men det ændrer ikke ved, at der er fremgang.

Til gengæld var der en tilbagegang i indenrigstrafikken på 4,3 procent. Og skyldes blandt andet den nye Stockholm-rute, da en del rejsende på indenrigsruten til København fløj videre til Stockholm Arlanda.

”Det er klart, at der er en form for kannibalisering på grund af Arlanda-ruten. Men det ændrer ikke ved, at der er en nettotilvækst,” understreger direktør for Aarhus Lufthavn, Peter Høgsberg.

En lille smule flere chartergæster rejste til og fra lufthavnen i februar i år sammenlignet med samme måned sidste år. En fremgang på 3,7 procent blev det til. Den 29. februar var en tirsdag, hvor der traditionelt ikke er charterflyvninger fra Aarhus Lufthavn.