Flagermus tvang fly til at vende om

En ubuden gæst i kabinen på business class hos Air India fik kaptajnen til at afbryde flyvning fra New Delhi til New York. Der har tidligere været andre uønskede dyr på Air India-flyvninger.

En flagermus tvang i sidste uge et fly fra Air India til at afbryde en flyvning fra New Delhi til New York og vende hjem til Indira Gandhi International Airport. Ifølge den indiske avis Hindustan Times blev flagermusen opdaget omkring en halv time efter start.

Det var angiveligt kabinepersonalet, der opdagede den ubudne gæst på business class i flyet, en Boeing 777-300 med plads til 303 på økonomiklassen, 35 på businessklasse og fire på første klasse. Kaptajnen rapporterede hændelsen til flyveledelsen, som bad flyet vende om.

En tur på 15 timer
Af hjemmesiden Flightradar24 fremgår, at flyet 27. maj planmæssigt lettede kl. 02.27 lokal tid fra Indira Gandhi International Airport i New Delhi, og landede igen i samme lufthavn kl. 04.40. Flyet skulle være landet kl. 07.55 lokal tid i Newark International Airport, New York, efter en tur på lidt over 15 timer.

Efter at passagerer og besætning havde forladt flyet, gik veterinærpersonale ombord, hvor de fangede og aflivede flagermusen. Flyet fik ikke i første omgang lov at flyve videre, og derfor måtte passagererne skifte til et reservefly, som landede i Newark – med knap fire timers forsinkelse  – kl. 11.35 lokal tid.

Ikke uvant med dyr ombord
Tilstedeværelsen af en flagermus i kabinen har formentlig givet anledning til ekstra frygt, da WHO i sommeren 2020 konkluderede, at COVID-19-udbruddet i Wuhan med stor sandsynlighed skyldes en spredning fra flagermus til mennesker gennem et andet dyr.

Det er ikke første gang, at der rapporteres skadedyr ombord på fly fra det indiske flyselskab. I slutningen af juli 2015 måtte en Boeing 787 Dreamliner vende om på en flyvning fra New Delhi til Milano, da der var observeret en rotte i kabinen. Rotter er af gnaverfamilien, og de kan være ekstremt farlige for flysikkerheden, hvis de får adgang til at kunne gnave i nogle af flyets mange kabler.

Medlem af Star Alliance
Air India har sit hovedkvarter i New Delhi og ejes af Air India Limited, der er en statsejet virksomhed. Selskabet driver en flåde af Airbus- og Boeing-fly, og betjener 102 indenlandske og internationale destinationer. Air India blev medlem af Star Alliance i juli 2014.

Blandt medlemmerne af Star Alliance er SAS, der er blandt de fem selskaber, der stiftede alliancen i 1997 De andre fire var United Airlines, Thai Airways, Air Canada og Lufthansa.

 

Relaterede artikler:

Rotte om bord på Dreamliner-fly

Rotte skaber panik på Emirates-fly