Airbus A340-300 fra SAS i Københavns Lufthavn. (Arkivfoto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Flere transferpassagerer i Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn havde i september en vækst i antallet af transferpassagerer på over otte procent. SAS står for 80 procent af transfertrafikken.

Næsten 2,8 millioner passagerer rejste i september igennem terminalerne i Københavns Lufthavn. Det er 4,5 procent flere end samme måned sidste år.

Særligt når det gælder den interkontinentale trafik og transfertrafikken, kunne lufthavnen notere fremgang i september. Antallet af passagerer på de interkontinentale ruter steg med 12,8 procent i september i forhold til samme måned sidste år, mens antallet af transferpassagerer voksede med 8,1 procent.

Samlet set er 2.216.059 passagerer i årets første ni måneder fløjet via Københavns Lufthavn og videre ud i verden. Det svarer til en vækst på 1,3 procent i forhold til de samme ni måneder sidste år.

“Ser vi bag tallene, så er det helt overvejende de lange, direkte ruter fra København til destinationer uden for Europa, der trækker væksten i transfer. Der er kort sagt stadigt flere, der flyver fra Nordeuropa via København og videre til vores mange destinationer i Nordamerika og Asien,” siger administrerende direktør Thomas Woldbye, Københavns Lufthavne.

Vigtigt for knudepunktet CPH
SAS står for 80 procent af transfertrafikken i København, men selskaber som Norwegian, Air Canada og Air India er i år også med til at trække væksten i transfertrafikken.

“Det er vigtigt for vores position som internationalt trafikknudepunkt i Nordeuropa, at vi fortsat kan udvikle de lange ruter, så flest muligt vælger at flyve via København ud i verden frem for at flyve via for eksempel Paris, London eller Frankfurt,” siger Thomas Woldbye.

Københavns Lufthavn har i dag 37 interkontinentale ruter. Til december åbner en ny rute til Chengdu i Kina.

Foran Oslo og Stockholm Arlanda på vækst
Sammenlignet med lufthavnene i Stockholm og Oslo havde København den største fremgang i passagertallet i september.

I Oslo Lufthavn var der i september 3,5 procent flere passagerer end i samme måned sidste år, mens Stockholm Arlanda i september måtte notere en tilbagegang i antallet af passagerer på 1,1 procent. Det er i særlig grad indenrigsruterne, der trækker ned med en tilbagegang i antallet af indenrigspassagerer på 8,4 procent i september.

Relaterede artikler:

Stor vækst i flykapacitet fra Kina til CPH

CPH slår Arlanda på passagervækst

Transfertrafikken i CPH i frit fald