Norwegian Boeing 787-8 Dreamliner (LN-LNB) i Los Angeles International Airport. (Foto: Erik Salard)

Flere USA-nedskæringer hos Norwegian

Norwegian reducerer frekvenserne på en række ruter til USA. Det sker efter en lang række rutelukninger de seneste måneder.

Norwegian har inden for de seneste måneder gang på gang justeret på sit ruteprogram til USA og har både lukket ruter og ændret antallet af frekvenser.

Ændringerne i ruteprogrammet er sket som et led i selskabets strategi om at gå fra vækst til lønsomhed, og endvidere har flyveforbuddet mod Boeing 737 MAX også spillet ind, da Norwegian havde planlagt at benytte denne flytype på en række ruter fra de britiske øer til USA.

Nu justerer det norske lavprisselskab endnu en gang på USA-ruterne. Det sker ved at reducere frekvenserne på flere ruter ud af London Gatwick-lufthavnen i det kommende vinterprogram.

Færre afgange til Boston, Los Angeles, Miami og Orlando
På ruten fra Gatwick til Boston reduceres fra daglig afgang til fem afgange af ugen i perioden fra 10. januar til 20. februar næste år, mens der på ruten til Los Angeles ligeledes reduceres til fem afgange om ugen i perioden fra 13. januar til 12. februar.

Ruten fra Gatwick til Miami går fra syv til seks ugentlige afgange i perioden fra 27. oktober til 9. december, mens Norwegian i perioden fra 10. januar til 24. februar 2020 går ned på fem ugentlige forbindelser til Miami. Til Orlando reduceres fra fem til tre ugentlige afgange fra 13. januar til 24. februar 2020.

Endelig reducerer Norwegian også på ruten fra London Gatwick til Buenos Aires Ezeiza, hvor man går fra daglig afgang til fem ugentlige forbindelser i to perioder – først fra 6. november til 15. december og siden igen fra 20. januar til 22. marts 2020.

Lukning af ruter fra syv lande
Norwegian har tidligere bebudet, at man lukker ruterne fra London Gatwick til henholdsvis Las Vegas, Chicago og Denver, ruten fra Paris Charles de Gaulle til Boston samt ruten fra Rom Fiumicino til Los Angeles.

Fra Skandinavien lukker Norwegian ruterne fra København til New York JFK, Los Angeles og Fort Lauderdale for vinteren, ligesom selskabet også vinterlukker ruterne fra Oslo til Los Angeles og Orlando og fra Stockholm til New York JFK. Samtidig lukkes ruten fra Stockholm til Orlando på ubestemt tid.

I august meddelte Norwegian endvidere, at man allerede fra den 15. september lukker ruterne fra Dublin og Shannon i Irland til Stewart International Airport ved New York, ruterne fra Cork, Dublin og Shannon til Providence i Rhode Island samt ruten fra Dublin til Hamilton ved Toronto.

 

Relaterede artikler:

Norwegian lynlukker seks Nordamerika-ruter

Norwegian opgiver skandinavisk USA-rute

Norwegian forlader Las Vegas

Officielt: Norwegian lukker USA-ruter ud af København