Niki Lauda (Foto: NIKI)

Flere vil byde på NIKI-aktiver

Torsdag middag er sidste frist for at komme med et konkret bud på at overtage NIKI-konkursboet. Niki Lauda er blandt de interesserede.

De omkring 1.000 NIKI-ansatte, der i sidste uge måtte se deres flyselskab og arbejdsgiver indgive konkursbegæring, venter i spænding  på, at bobestyrerne får overblik over mulighederne for at sikre selskabets fremtid.

Der er nemlig blevet sat en frist til torsdag middag i denne uge i forhold til at byde på aktiverne i boet. Det oplyser bobestyrer Lucas F. Flöther fra advokatfirmaet Flöther & Wissing ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Efter konkursen er det ikke muligt at overtage selskabets aktier, der er blevet værdiløse. Derimod kan en eventuel køber sikre sig aktiverne i selskabet, som kan overføres til fortsat drift i en ny eller eksisterende virksomhed. Ved at købe aktiver ud af boet, vil en eventuel køber ikke skulle overtaget gælden i selskabet, og eventuelle risici vil også blive reduceret, da man ikke overtager eksisterende aftaler, hvor der kan vise sig at være “skeletter i skabet”.

Det væsentligste aktiv er flyselskabets start- og landingstilladelser i de lufthavne, som selskabet beflyver. Det drejer sig primært om større lufthavne i Østrig, Tyskland og Schweiz.

Niki Lauda i pole position
I første omgang synes den tidligere Formel 1-racerkører Niki Lauda at have de bedste kort på hånden til at kunne overtage dele af af boet. For det første kender han flyselskabet ganske godt, da han selv startede det i 2003 på resterne af det tidligere Aero Lloyd Austria, og dernæst har han en interesse i at sikre beskæftigelse til de mange lokalt ansatte medarbejdere i Østrig.

Samme interesse har Ryanair nødvendigvis ikke.

“Ryanair bekræfter, at selskabet har kontaktet bobestyrerne bag NIKI Luftfarhrt GmbH i forhold til insolvensprocessen og mulighederne for at købe de tilbageværende NIKI-aktiver,” skriver Ryanair i en mail til Reuters.

Kurator ønsker ikke at oplyse navnene på de virksomheder, der har vist interesse for NIKI.

“Ingen af de mulige købere har fremlagt et bindende og fuldt finansieret tilbud, men det er indikationer på en vis interesse,” siger Lucas Flöther til det tyske nyhedsbureau DPA.

Udover Niki Lauda og Ryanair vurderes Thomas Cook Airlines også at være interesseret i at byde på dele af boet. Tidligere på efteråret tilbød Niki Lauda sammen med Thomas Cook Airlines (Condor) at overtage 17 fly og start- og landingstilladelser for omkring 100 millioner euro. Dette bud blev dog overtrumfet af Lufthansa, der sidenhen trak sit købstilbud tilbage, da EU´s konkurrencemyndigheder ikke ville godkende transaktionen i den oprindelige form.

 

Relaterede artikler:

Kritik af Margrethe Vestager efter NIKI-konkurs

Østrigske NIKI er gået konkurs

Margrethe Vestager kan blokere Lufthansa-planer

Lufthansa overtager 81 fly og 3.000 airberlin-ansatte