KLM-fly i SkyTeam-bemaling i Billund Lufthavn. (Foto: Billund Lufthavn | PR)

Flere ville hjem end ud fra Billund Lufthavn

Marts har på alle måder været en udsædvanlig måned i Billund Lufthavn som følge af COVID-19-krisen. Der var 15.000 flere ankommende passagerer end afgående.

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at Billund Lufthavn – i lighed med andre danske lufthavne – oplevede en massiv passagertilbagegang i marts måned.

Udenrigsministerens pressemøde den 13. marts, hvor der blev opfordret til, at alle danskere skulle komme hjem “i god ro og orden”, samt den efterfølgende lukning af Danmarks grænser, var de handlinger, der for alvor satte gang i passagerflugten fra flyselskaber og lufthavne.

Billund Lufthavn registrerede en passagertilbagegang på 58,2 procent for hele måneden. Det betyder, at der var 103.494 rejsende gennem terminalen mod 247.879 i samme periode året før.

“Det er selvfølgelig hårdt at se en tom afgangshal, men vi har taget de fornødne forbehold for at tilpasse os situationen. Det er blandt andet ved hjemsendelse af 650 medarbejdere på lønkompensation. Og vi forventer, at vi i april og maj får minimal trafik. Måske helt ned til omkring tre til fem procent af vores normale niveau,” siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Mange ankommende passagerer
Udenrigsministerens opfordring til at komme hjem afspejles tydeligt i lufthavnes passagertal, der er fordelt på ankommende og afgående passagerer.

Normalt er der er en 50/50-fordeling på det samlede passagertal, men i marts var der 33 procent flere ankommende passagerer end afgående, da trafikstrømmen gik den modsatte vej. Således var der kun 43.738 afgående passagerer mod 58.076 ankommende passagerer.

Den eneste tilbageværende trafik i Billund Lufthavn er lige i øjeblikket én daglig afgang med KLM til Amsterdam samt to ugentlige flyvninger med Wizz Air til henholdsvis Bukarest og Iasi i Rumænien.

Til gengæld er der stadig god aktivitet i lufthavnens fragtområde, der i øjeblikket modtager 42 fragtfly om ugen. Der har dog været en nedgang i fragtmængderne på 16,7 procent som følge af COVID-19.

 

Relaterede artikler:

“Vi ved ikke hvad vi har tilbage i midten af juni”

Billund Lufthavn hjemsender 500 ansatte

Billund Lufthavn trodser coronavirus