Fløj i otte timer på kun tre motorer

Et Emirates-fly på vej fra New York til Dubai måtte ude over Atlanterhavet lukke den ene motor ned. Piloterne valgt at fortsætte mod destinationen, men måtte dog lande i Kuwait efter mere end otte timer på tre motorer.

Når man flyver over Atlanterhavet kan det være en fordel at være ombord i et fly med fire motorer, såfremt der skulle opstå en teknisk fejl på en af motorerne. Er der tale om et to-motorers fly er det standard procedure at vende om eller søge til nærmeste lufthavn.

Et Airbus A380-fly fra Emirates var som rutenummer EK202 i lørdags på vej fra New York-JFK til Dubai, da piloterne blev tvunget til at lukke for motor nummer fire ude over Atlanterhavet i en position omkring 450 kilometer sydøst for St. Johns i den canadiske provins Newfoundland.

Flyet befandt sig da i en højde på 10.700 meter, og piloterne valgte efterfølgende at gå ned til en flyvehøjde på 9.500 meter og fortsætte direkte mod destinationen på den arabiske halvø. Det rapporterer Aviation Herald.

Otte timer og 20 minutter senere landede det store Airbus A380-fly dog i Kuwait International Airport, da der angiveligt ikke var brændstof nok til at kunne fortsætte til slutdestinationen.

Ekstra A380 var klar
Emirates havde været så forudseende, at sende et ekstra Airbus A380 fly til Kuwait. Det ankom samtidig med flyet fra New York, således at rejsen mod Dubai kunne fortsætte to og en halv time senere, efter at passagerer, bagage og fragt var blevet omladet.

Forsinkelsen blev samlet på fem timer på rejsen fra New York til Dubai, der normalt kan gennemføres på 12 timer og 30 minutter.

Emirates-hændelsen har skabt debat i pilotkredse, hvorvidt det var en rigtig beslutning at fortsætte med én motor ude af drift. Generelt set er der store roser til kaptajnen for at have handlet fornuftsmæssigt med minimale driftsforstyrrelser til følge. Herudover bemærkes det, at den fortsatte flyvning forhindrede, at der skulle dumpes flybrændstof, ligesom Emirates-hovedkontoret havde otte timer til at organisere en alternativ transport.