Visualisering af en UFO (Foto: Marko Aliaksandr | shutterstock_1666801681]

Fly fra American Airlines i nærkontakt med UFO

En pilot fra American Airlines har rapporteret, at han så en cylindrisk-lignende genstand komme tæt på flyet i 11 kilometers højde over delstaten New Mexico.

American Airlines sendte søndag 21. februar 2021 en Airbus A320-200 i luften på rutenummer AA2292 fra Cincinnati i delstaten Ohio. Og undervejs på flyvningen mod Phoenix i Arizona ventede der et særpræget syn fra cockpittet.

En pilot på flyet har således rapporteret, at han så ”en lang, cylindrisk genstand” komme overraskende tæt på flyet, da det befandt sig over det nordøstlige hjørne af delstaten New Mexico. Det skriver flere amerikanske medier – herunder New York Post. Ved hændelsen fløj flyet i 37.000 fods højde (11.280 meter, red.).

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, er blevet gjort opmærksom på hændelsen, men ønsker indtil videre ikke at kommentere yderligere på sagen. Der er indledt en undersøgelse af hændelsen.

Lignede en slags krydsermissil
Piloten, der havde set UFO’en (Unidentified Flying Object, red.), kontaktede klokken 13.19 lokal tid flyvekontroltjenesten i Albuquerque efter nærkontakten med objektet.

”Har I nogen mål heroppe? Vi så lige noget, der gik lige over toppen af os, og som – jeg hader at sige dette – lignede en lang, cylindrisk genstand,” lød det fra piloten til flyveledelsen ifølge de amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA.

”Det lignede næsten et slags krydsermissil, der bevægede sig meget hurtigt lige over toppen af os.”

FAA har oplyst, at flyvelederne ikke så nogen genstande i området på deres radarskærme. American Airlines har bekræftet, at det var en af selskabets piloter, der kontaktede flyveledelsen, men viderestiller alle henvendelser til FBI.

Flere rapporter fra piloter om UFO’er
Det er sket flere gange før, at piloter har rapporteret om nærkontakt med en UFO på en flyvning.

For tre år siden fandt en lignende hændelse sted i næsten samme område, da en Learjet og et fly fra American Airlines begge rapporterede om nærkontakt med et uidentificeret flyvende objekt.

”Var der nogen, der passerede over os for 30 sekunder siden?,” spurgte Learjet-piloten en flyveleder. Det lød straks tilbage fra kontroltårnet: ”Negativ”.

En anden hændelse fandt sted i juli 2013, da kaptajnen på en Airbus A320 indrapporterede, at flyet angiveligt var tæt på at kollidere med en UFO tæt ved London Heathrow. UFO’en blev beskrevet som en genstand med en form som en cigar eller en rugby-bold i lys sølvskinnende farve.

 

Relaterede artikler:

Passagerfly tæt på kollision med UFO

Passagerfly kolliderede med luftballon

Passagerfly i nærkontakt med flyvende mand