Flybe.dk har været klar i otte år

Helt tilbage i juni 2003 registrerede det britiske luftfartsselskab Flybe domænet flybe.dk til brug for en dansk hjemmeside. Nu er domæneadressen peget videre til selskabets hovedhjemmeside, mens en separat side er under opbygning på flybe.fi til den nye nordiske satsning.

Det britiske luftfartsselskab Flybe har netop etableret et joint-venture i samarbejde med Finnair. Det nye selskab har fået navnet Flybe Nordic og har netop offentliggjort de første 24 ruter for vinterfartplanen 2011/12.

Direktør Mike Rutter fra Flybe Europe udtalte på et pressemøde i denne uge, at selskabet har ventet længe på at etablere sig i Norden. Angiveligt varFlybe også et af de selskaber, som Cimber Sterling var i dialog med, inden det ukrainsk-kontrollerede Mansvell Enterprises valgt at skyde penge i det sønderjyske flyselskab.

Men allerede i 2003 har Flybe gjort de første forberedelser tilselskabets entré på det danske marked. Den 10. juni 2003 blev domænenavnet flybe.dk oprettet med Jersey European (UK) Limited som registrant. Året før var selskabets brand officielt blevet ændret fra Jersey European Airways og British European til Flybe.

Selvom der ikke var danske ruter med i “første bølge“ fra Flybe Nordic, er hjemmeside-navnet klart. Indtaster man adressen i internet-browseren videredirigeres man til flybe.com hoved-hjemmesiden.

Anderledes ser det ud på det finske marked. Da Flybe Nordic har hovedbase i Finland, er hjemmesiden flybe.fi under udarbejdelse, og indtil videre ligger der en midlertidig side tilgængelig. Og på den internationale hjemmeside kan man allerede vælge forskellige sprogversioner, blandt andet finsk, svensk og estisk, men dog ikke dansk.

Der er således udfordringer nok på salg- og markedsføringsområdet for Flybe Nordic.Men også i luften arbejdes der hårdt for at gennemføre forvandlingen fra Finncomm til Flybe.

“Vi vil i de kommende to måneder arbejde meget hårdt på at sikre, at overgangen fra Finncomm til Flybe bliver så problemfri som muligt. Passagererne vil fortsat kunne se de samme venlige kabine- og flybesætninger byde dem velkommen ombord på alle de ruter, der tidligere har været opereret af Finncom,“ udtaler Mike Rutter fra Flybe Europe.