Udseendet af en kommende Airbus A330-200 til det nye britiske flyselskab Hans Airways. Illustration: Hans Airways

Nyt britisk flyselskab har leaset første A330

Det nye britiske flyselskab Hans Airways har leaset sin første Airbus A330 fra Air Europa og håber på opstart til sommer. Flyet fløj kortvarigt for svenske Novair i vinteren 2011/12.

Oprindeligt håbede Hans Airways at indlede flyvninger i efteråret 2021, men dette mål blev ikke realiseret.

I stedet satser det nye flyselskab fra Storbritannien nu på at komme i luften i sommeren i år, og til dette er der nu sikret første fly til flåden. Selskabet har således underskrevet en hensigtserklæring om at lease en Airbus A330-200 (produktionsnummer MSN 950) fra spanske Air Europa.

Flyet har stort set kun fløjet for Air Europa, siden det blev færdigproduceret i september 2008. Fra december 2011 til marts 2012 var langdistanceflyet dog på vingerne en overgang for det svenske charterflyselskab Novair, viser data fra planespotters.net.

Afventer driftstilladelse
Hos Hans Airways får A330’eren registreringen G-KJAS efter efternavnet på en af flyselskabets primære investorer. Flyet vil være indrettet med to kabineklasser – 24 sæder på Premium Economy og 275 sæder i Economy Class.

”Vi er glade for at have opnået denne meget vigtige milepæl på vores toårige rejse. Vores planlagte drift hviler på Airbus A330, et populært og rummeligt langdistancefly, som også er fremragende til fragt, og vi er taknemmelige for alle, der har hjulpet os med at godkende denne aftale i begyndelsen af ​​det nye år,” siger Satnam Singh Saini, administrerende direktør i Hans Airways.

Hans Airways ansøgte om en driftstilladelse (AOC, red.) hos de britiske luftfartsmyndigheder, CAA, i marts 2020. Selskabet håber, at tilladelsen kan gives, så der kan indledes flyvninger til sommer.

Vil flyve til Indien
Indtil videre har Hans Airways fokus på at tilbyde billige billetter til langdistanceflyvninger fra Birmingham til underservicerede destinationer i Indien. På flyselskabets hjemmeside er Amritsar angivet som en af destinationerne, når selskabet kommer i luften.

Ifølge Hans Airways indledtes der 3. januar i år træning af de allerførste piloter og kabineansatte i den britiske by Crawley.

Ledelsen i Hans Airways har masser af erfaring at bringe ind til det nye flyselskab. Blandt andet har selskabets administrerende direktør erfaring med charteroperationer hos eksempelvis britiske Monarch Airlines, der gik konkurs i 2017.

Tre nye flyselskaber i Storbritannien i år
Hans Airways er blot ét af tre nye britiske flyselskaber, der ventes at komme på vingerne i 2022. De to andre er flypop og Flybe.

Flypop minder meget om Hans Airways, da også dette flyselskab vil tilbyde billige langdistanceflyvninger til sekundære indiske destinationer. Der forventes at blive flyvninger fra London Stansted til Amritsar, Kochi, Goa og Hyderabad med leasede Airbus A330-300 fra det portugisiske leasingselskab Hi Fly. Selskabets første fly vil få den maltesiske indregistrering 9H-POP, og driftsstart forventes til juni.

Et andet britisk flyselskab, der efter planen går i luften i år, er Flybe. Selskabet har således det samme navn som det, der gik konkurs i marts 2020. Planen er at indlede flyvning med turbopropflyet Dash 8-Q400 i marts fra basen i Birmingham International Airport. Det er endnu uvist, hvilke destinationer der vil være på rutekortet.

 

Relaterede artikler:

Endnu et flyselskab med opportunistisk forsøg

Britisk-indisk lavprisflyselskab har valgt Stansted

NAC leverer første af 12 fly til nyt Flybe