Første Dash 8-Q400 fil Flybe version 2. (Foto: Paul Townsend | Birmingham Airport Aviation)

Flybe genopstår med 23 ruter

Snart vil Flybe igen være at finde på afgangstavlerne i en række lufthavne. Flyselskabet er vendt tilbage efter en konkurs og forventer at have op mod 530 ugentlige flyvninger denne sommer.

COVID-19-pandemien er gået hårdt ud over luftfartsbranchen, hvor visse selskaber er bukket under for det økonomiske pres, som rejserestriktioner og en nedgang i trafikken førte med sig. Et af dem var det britiske flyselskab Flybe, som gik konkurs i marts 2020.

Allerede inden pandemien var Flybe udfordret, da konkursen indtraf blot et år efter, at flyselskabet havde undgået en lignende situation. Dengang blev flyselskabet overtaget af et konsortium, der bestod af Virgin Atlantic, Stobart Group og Cyrus Capital Partners.

Siden har selskabet Thymes Opco opkøbt Flybe-navnet og andre aktiver, og den 13. april i år går fly fra selskabet igen på vingerne.

Flybe oplyser, at selskabet i løbet af dette års sommertrafikprogram vil flyve til og fra 16 lufthavne i henholdsvis Storbritannien, Frankrig og Holland på 23 forskellige ruter med op til 530 flyvninger om ugen. Det vil indtil videre ske med Dash 8-400-fly, der skal udgøre den fremtidige flåde hos det genopståede flyselskab.

Lægger an til travl sommer
Flybes første flyvning finder som nævnt sted den 13. april, og den vil foregå mellem Belfast City Airport og Birmingham Airport, hvor Flybe har etableret selskabets hovedkvarter. I første omgang vil ruten få to daglige flyvninger, men flyselskabet forventer at frekvensen øges til fire daglige afgange senere i år.

I løbet af april vil Flybe desuden starte driften til yderligere fem lufthavne. Det drejer sig om Amsterdam, East Midlands, Glasgow, Leeds Bradford og Heathrow i London. Ifølge Flybe bliver selskabet det første med rutedrift mellem Leeds Bradford og Heathrow siden, at British Airways suspenderede flyvninger på ruten i marts 2020.

Rutekortet fyldes yderligere op i maj og juni, hvor Flybe tilføjer flyvninger mellem Amsterdam og både Belfast City Airport og London Heathrow samt en rute mellem Belfast City og Edinburgh i Skotland.

I juli og august tilføjes endnu 13 nye ruter. Det drejer sig om flyvninger mellem Belfast City Airport og East Midlands, Manchester, Southampton, Inverness, Aberdeen samt Newcastle. Derudover vil lufthavnen i Birmingham bliver forbundet med Avignon og Brest i Frankrig samt Edinburgh, Glasgow og Aberdeen i Skotland. I tillæg hertil vil der også blive fløjet mellem lufthavnene i de franske byer Toulon samt Avignon og Southampton i England.

Vil få konkurrence
Som følge af Flybes konkurs har andre flyselskaber påbegyndt driften på en del af de ruter, som Flybe tidligere betjente. Det drejer sig blandt andet om selskaberne Aurigny Air Services, Blue Islands, Eastern Airways, Loganair og det nye irske flyselskab Emerald Airlines, der startede operationerne i slutningen af februar.

Routesonline.com har foretaget en analyse af de 23 ruter, som Flybe vil åbne i løbet af sommeren. Den viser, at flyselskabet vil få direkte konkurrence fra et af flere flyselskaber på i alt 15 af dem. Det gør sig blandt andet gældende på ti af de 11 ruter, der åbnes fra Belfast City-lufthavnen i Nordirland.

Dave Pfliege, der er koncernchef for Flybe, mener, at en kombination af lave billetpriser og en høj frekvens i antallet af flyvninger vil være en fordel, når det genopståede flyselskab vender tilbage.

“Vi tror, at vores nye ruter vil gavne alle, der ønsker lave priser og flere afgange, når de skal på ferie eller besøge deres kære. Vores nye netværk vil også sikre bedre regional forbindelse i Storbritannien og mellem forskellige regioner i Storbritannien og EU.”

 

Relaterede artikler:

NAC leverer første af 12 fly til nyt Flybe

Genopstået flyselskab får base i Birmingham

Q400-fly fra Flybe bliver brandbekæmpelsesfly