Flybe udsætter mulig dansk entré

Det finsk-britiske regionalflyselskab Flybe Nordic holder fast i sine reservationer af start- og landingstilladelser i København og Billund, men har rykket startdatoen for eventuel dansk indenrigsflyvning fra 20. august til 9. september.

Den 9. september kan meget vel gå hen og blive en mærkedag i dansk indenrigsflyvning. Meget tyder nemlig på, at det bliver den dag, at regionalfly-mastodonten Flybe gør sin entré på de danske indenrigsruter.

Som CHECK-IN.dk kunne fortælle i sidste uge, så havde Flybe gennem datterselskabet Flybe Nordic, reserveret start- og landingstilladelser i København og Billund til at kunne starte to indenrigsruter og en udenrigsrute fra 20. august. Men med kun få uger til, var det ikke længere realistisk.

Flybe Nordics presseafdeling forsikrede dog om, at selskabet stadig havde danske planer. Og nu tyder meget på, at Flybe’s invasion kan komme til at finde sted i september.

CHECK-IN.dk erfarer således, at ønsket om tilladelserne, de såkaldte slots, nu er blevet rykket til den 9. september.

Ikke nået at komme på plads
Kilder fortæller, at Flybe er i gang med de sidste forberedelser til en entré på de danske indenrigsruter fra København til Billund og Bornholm, samt på ruten mellem Billund og Oslo. Problemer med at skaffe ledige fly har været medvirkende til, at selskabet ikke har nået at komme på plads til den planlagte opstart den 20. august.

Da Cimber Sterling gik konkurs den 3. maj bød Flybe Nordic ind på start- og landingstilladelser, de såkaldte slots, i København og Billund til en hel håndfuld ruter. Flybe har siden slettet en hel del, her i blandt slots til at flyve indenrigsflyvning mellem København og Karup.

Flybe Nordic ejes i fællesskab af Flybe og Finnair med en ejerandel på henholdsvis 60 og 40 procent. Luftfartsselskabet flyver i dag mellem København og Stockholms citylufthavn Bromma.

Læs også:
Flybe har stadig danske ekspansionsplaner