Boeing 737 fra Flydubai i Dubai International Airport. (Foto: Flydubai | PR)

Flydubai etablerer ruter til tre baltiske hovedstæder

Flydubai, der blandt andet fungerer som feederselskab for Emirates, vil fra efteråret forbinde Dubai med Riga, Tallinn og Vilnius. Dermed rykker selskabet nærmere mod Skandinavien.

I efteråret 2018 åbnede Flydubai sin første rute til Norden fra Dubai International Airport. Dengang var det Helsinki, der kom på rutekortet hos Emirates-søsterselskabet, men ruten til den finske hovedstad blev lukket ned i slutningen af marts 2022.

Nu er Flydubai imidlertid klar med en ny satsning, og denne gang vil selskabet forbinde Dubai med de tre baltiske hovedstæder, henholdsvis Riga, Tallinn og Vilnius. Sammen med en ny rute til Basel kommer Dubai-selskabet dermed op på 43 europæiske destinationer i 21 lande.

Ruten til Riga starter op den 11. oktober og dagen efter følger Tallinn og Vilnius. Der flyves tre gange ugentligt til hver af de tre destinationer, og det bliver de velkendte Boeing 737 MAX 8, der skal tilbagelægge den op til 4.500 kilometer lange tur. 

Flere kan rejse via Dubai
Flydubai har en rolle som fødeselskab for Emirates fra nogle af de destinationer, der ikke har passagergrundlag til de store langdistancefly af typerne Airbus A380 og Boeing 777, som Emirates normalt benytter.

Det lægger Flydubais koncernchef Ghaith Al Ghaith da heller ikke skjul på.

“Vi er stolte af at se vores netværk vokse sig større end nogensinde med de nye rutelanceringer. Vi har skabt et mangfoldigt netværk af 126 destinationer, hvoraf 60 procent tidligere havde meget begrænsede eller ingen forbindelser til Dubai. Vores nye ruter til Baltikum vil gøre det muligt for flere mennesker at rejse bekvemt gennem Dubais hub, uanset om de besøger Dubai eller bekvemt forbinder Flydubai-netværket eller længere væk med vores codeshare-partner Emirates.”

Flydubai er selv i stand til at tilbyde transferforbindelser til eksempelvis Malaysia, Maldiverne, Mombasa, Sri Lanka, Thailand og Zanzibar.

Følger med i Billund
Flydubais entré i Baltikum bliver givetvis fulgt med stor opmærksomhed i Billund Lufthavn, der længe har haft Dubai højt på ønskesedlen som den første interkontinentale destination fra den internationale vestdanske lufthavn.

Slotkoordinatoren Airport Coordination Denmark oplyste i 2022 til Check-in.dk, at Flydubai i vintertrafikprogrammet 2022/23 oprindeligt havde ansøgt om slots (start- og landingstilladelser, red.) til tre ugentlige flyvninger mellem Dubai og Billund, men indtil videre er ruten ikke blevet til noget. 

“Generelt er de mellemøstlige selskaber interessante for Billund Lufthavn. Vi har meget trafik fra Vestdanmark til Sydøstasien samt Australien og New Zealand, og selvfølgelig er vi i dialog med disse flyselskaber,” har Jesper Klausholm, direktør for ruteudvikling, kommunikation og marketing i Billund Lufthavn, tidligere udtalt til Check-in.dk.

 

Relaterede artikler:

Første flydubai-rute til Norden

Lie-flat sæder på Boeing 737 MAX 8

Emirates: Øget samarbejde med flydubai