Sovemodul fra Airbus og Zodiac Aerospace. (Foto: Zodiac Aerospace)

Flypassagerer skal transporteres i lastrummet

Airbus og Zodiac Aerospace er i gang med at udvikle sovemoduler, der kan installeres i flyenes lastrum og vil kunne tilbydes i Airbus A330 fra 2020.

Der er ikke tale om en forsinket aprilsnar, når man kan læse, at Airbus er gået sammen med med Zodiac Aerospace om at udvikle særlige sovemoduler til flyenes lastrum.

Flere flyselskaber har nemlig efterlyst muligheden for at udnytte flyenes lastrum til passagertransport, således at det kan blive muligt at udnytte det nederste dæk på langdistanceflyene, hvor der hidtil kun har været foretaget udnyttelse af det øverste dæk, som det er tilfældet på Boeing 747 og Airbus A380, der er bygget til det.

Modulerne er fremstillet således, at de passer i flyenes lastrum, og de vil kunne udskiftes med almindelige fragtcontainere i forbindelse med en turnaround, hvis det er påkrævet. Passagermodulet er nemlig udformet således, at det kan placeres direkte i flyenes lastesystem.

“Denne tilgang til kommerciel flyrejser er en markant ændring i passagerkomforten. Vi har allerede modtaget meget positiv feedback fra adskillige flyselskaber på vores første mockup. Vi er glade for at være partner med Zodiac Aerspace omkring dette projekt, som vil introducere en ny passageroplevelse og merværdi for flyselskaber,” siger Geoff Pinner, der er chef for Airbus Cabin & Cargo-program.

Sovemodul fra Airbus og Zodiac Aerospace (Foto: Zodiac Aerospace)

I produktkatalog fra 2020
Det nye sovemodul præsenteres i disse dage i Hamborg på Aircraft Interiors Expo 2018 og ifølge Airbus vil det være muligt fra 2020 at vælge sovemodulet til A330´eren fra et katalog med godkendte løsninger til eftermontering i flyene. Herudover undersøger flyproducenten i øjeblikket muligheden for også  at kunne tilbyde sovemodulerne i de nye A350-fly.

Løsningen er kommet i stand på baggrund af den løbende udvikling af hvilefaciliteter til flybesætninger på flyenes nederste dæk.

“Det glæder os at kunne arbejde sammen med Airbus omkring dette nye og innovative projekt, som bekræfter vores kompetencer i at udvikle løsninger til det nederste dæk. En forbedret passageroplevelse er i dag et centralt element i at kunne differentiere sig fra andre flyselskaber,” udtaler Christophe Bernardini, der er administrerende direktør for Zodiac Aerospace.

 

Relaterede artikler:

Boeing vil selv producere flysæder

Ryanair sætter 197 sæder i nye fly

Disse fire sæder kan du ikke købe