Flyr og SAS i Oslo Lufthavn. (Foto: Odd Roar Lange)

Flyr: Ingen garanti for løsning

Flyr har mandag morgen meddelt Euronext-børsen i Oslo, at det ikke er lykkedes at rejse nye kapital, og at der er tvivl om selskabets fremtid. “Set med vores briller, ser det ikke godt ud for Flyr,” siger analytiker.

Det norske lavprisflyselskab Flyr står på randen af en konkurs. Selskabet melder mandag morgen, at det ikke er lykkedes at hente den nødvendige kapital, der var en forudsætning for, at selskabet kunne komme igennem årets første kvartal.

Flyr har forsøgt at rejse 250 millioner norske kroner, der skal bruge til at betale kvoterne for emissionshandelssystem EU ETS i april 2023 samt at styrke selskabets generelle position, så der er lige nu akut pengemangel i det norske flyselskab.

“Set med vores briller, ser det ikke godt ud for Flyr. En Flyr-konkurs vil være positivt for konkurrenceintensiteten i Norge, der er et meget vigtigt marked for SAS. I hvert fald, hvis ikke andre selskaber ekspanderer på markedet, hvor Wizz Air tidligere forgæves har forsøgt et massivt fremstød,” skriver aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank i en kommentar.

Aftale om seks fly afhænger af finansiering
Flyr har på det seneste tilpasset selskabets strategi, så man i videst muligt omfang sikrer beskæftigelse til flyene gennem wetlease- og charteroperationer, hvormed der kan komme penge i kassen.

Der oplyses i en børsmeddelelse til Euronext, at man siden midten af december har forhandlet med et europæisk flyselskab om wetlease af seks fly for sommertrafikprogrammet 2023, der starter den 26. marts. Vilkårene i aftalen faldt på plads den 23. december, men underskrivelsen af aftalen er gjort betinget af, at der sikres yderligere finansiering.

Der er i mellemtiden forsøgt at finde mulige løsninger, men indtil videre har det været forgæves.

Selskabet og bestyrelsen vil fortsætte sine bestræbelser på at udforske løsninger for selskabet, herunder undersøge, om der er mulige alternativer til at sikre den fortsatte drift, og vil vende tilbage med yderligere information, når det er relevant. Der er dog ingen garanti for, at der vil blive fundet en løsning, der vil skabe en meningsfuld aktionærværdi for de nuværende aktionærer,” hedder det.

Meddelelsen har sendt Flyr-aktien i et dramatisk dyk på omkring 70 procent siden Euronext-børsen åbnede mandag morgen.

Råder over 12 fly
Flyr blev etableret af Erik G. Braathen i efteråret 2020, og første fly blev sendt på vingerne den 30. juni 2021.

Selskabet råder i dag over 12 fly fordelt med seks Boeing 737-800 samt seks 737 MAX. Administrerende direktør er Brede Huser, der tiltrådte i slutningen af november sidste år, da Tonje Wikstrøm Frislid pludseligt forlod chefposten.

 

Relaterede artikler:

Flyr indgår aftale med Norges største rejsearrangør

Flyr-direktør sender sviner til analytikere og presse

Flyr-emission er fuldtegnet (opd.)