Første Boeing 737-800 til Ascend Airways. (Foto: Ascend Airways | PR)

Nyt britisk flyselskab i debut med tidligere fly fra Flyr

Storbritanniens nyeste flyselskab hedder Ascend Airways, og selskabet debuterede for nylig med en Boeing 737, der har tilhørt norske Flyr. Det nye selskab vil operere både i Storbritannien og Malaysia.

Ascend Airways, der er etableret i London-forstaden Bishop’s Stortford, er det allernyeste flyselskab i Storbritannien. Den 17. april fik selskabet således sin kommercielle driftstilladelse og har nu påbegyndt operationerne.

Ifølge en pressemeddelelse skete første flyvning den 26. april som en ad hoc-charter på vegne af flybrokeren Chapman Freeborn, der ligesom Ascend Airways er en del af det irsk-domicilerede Avia Solutions Group, der kontrolleres fra Litauen.

Flyvningen fandt sted med en Boeing 737-800 fra London Southend Airport til East Midlands-lufthavnen ved Nottingham. 

Det særlige ved det 12 år gamle fly (registrering G-HODL) er – set med skandinaviske briller – at det i perioden fra 18. februar 2022 til 29. januar 2023 tilhørte det norske lavprisflyselskab Flyr, der kun fik 19 måneder i operationel drift, før der måtte indgives konkursbegæring.

Aftale med TUI for sommeren
Hos Ascend Airways glæder man sig over, at det endelig er lykkedes at gennemføre første indtægtsbærende flyvning på det nye AOC siden overtagelse af Synergy Aviation sidste år.

“Dette er en skelsættende dag for virksomheden, starten på en spændende rejse, og vi er klar til en travl sommer med vores damp lease-operationer, der starter i maj. Dagens præstation er noget, som hele teamet af dedikerede fagfolk hos Ascend Airways kan være meget stolte af og er resultatet af en masse hårdt arbejde i løbet af de seneste ni måneder,” siger Tony Carder, kommerciel direktør hos Ascend Airways.

Damp lease er en aftale, hvor Ascend Airways stiller fly og piloter til rådighed for et andet flyselskab, og i dette tilfælde er det TUI Airways, der har indgået aftale med det nye flyselskab for den kommende sommer.

Vil operere i Storbritannien og Malaysia
Avia Solutions Group, der ejer Ascend Airways, er verdens største ACMI-operatør med samlet 212 fly blandt koncernens mange flyselskaber, heriblandt også Avion Express, SmartLynx, AirExplore og KlasJet.

Planen er at tilføje endnu en Boeing 737 til Ascend-flåden i år, og på længere sigt er der flere fly på vej til selskabet. Ascend Airways vil beskæftige flyene i både Storbritannien og Malaysia, således at flyene er i Europa om sommeren og i Malaysia i vinterhalvåret. Dermed opnår man en bedre kapacitetsudnyttelse.

I løbet af 2024 vil Avia Solutions Group udover Malaysia også etablere flyselskaber i Brasilien, Thailand og Filippinerne.

 

Relaterede artikler:

Litauisk luftfartskoncern køber australsk flyselskab

Litauisk selskab vil etablere sig i Brasilien med 25 fly

Stor koncern køber britisk flyselskab