Uniformen til kabinepersonalet hos Eurowings. (Foto: Eurowings | PR)

Flyselskab slår 250 ledige stillinger op

I kølvandet på masseafskedigelser i Lufthansa-gruppen har Eurowings nu valgt at igangsætte både intern og ekstern rekruttering af 250 kabineansatte til sommeren 2022.

Massive tilpasninger i Lufthansa-gruppen, der blandt andet omfatter lavprisflyselskabet Eurowings, har betydet, at mange tusinde ansatte i løbet af 2020 og i begyndelsen af 2021 er blevet afskediget.

Det skete på baggrund af en overtallighed som følge af de flådereduktioner, der er fulgt med coronakrisen, hvor Lufthansa-gruppen har afviklet koncernselskaberne Germanwings, SunExpress Deutschland og LGW og tilpasset kapaciteten i de øvrige selskaber. 

Til gengæld er der gang i Eurowings og søsterselskabet Eurowings Discover. Her har man gennem de seneste måneder ansat omkring 400 nye medarbejdere til kabine og cockpit, så det er muligt at gennemføre årets sommertrafikprogram. Disse stillinger blev slået op internt og var særligt målrettet de ansatte i de tre afviklede koncernselskaber, der havde mistet deres job.

Rekrutterer til sommeren 2022
Eurowings har dog store planer for sommeren 2022, da efterspørgslen efter fritidsrejser er stigende, og derfor er det nødvendigt at ansætte flere medarbejdere, vurderer selskabet allerede nu.

Derfor har det tyske lavprisflyselskab den 23. juni lavet et eksternt opslag, hvor der søges efter 250 ansatte til kabinen. Stillingerne er dog også slået op internt for at tilgodese de ansatte, der måtte forlade luftfartskoncernen under coronapandemien.

“Eurowings er et af meget få europæiske flyselskaber, der for første gang siden coronapandemien rekrutterer kabinefolk fra det eksterne arbejdsmarked,” skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Selvom der også er tale om et eksternt jobopslag, så vil tidligere ansatte i Lufthansa-gruppen blive foretrukket i ansættelsesprocessen, men Eurowings understreger samtidig, at man vil vælge det bedste kandidater, som det er vanen i branchen. 

Slipper foden fra bremsen
Coronapandemien har vendt situationen på hovedet for Eurowings. I foråret 2019 besluttede Lufthansa-gruppen, at kapacitetsvæksten i Eurowings skulle sættes i stå efter store underskud i selskabet. Det kulminerede med en tab på lige i underkanten af to milliarder kroner i første kvartal af 2019.

Bestyrelsen valgte dengang at træde hårdt på bremsen, indtil det var blevet bevist, at det var muligt at drive en lønsom forretning.

Om det bevis foreligger, skal være usagt. Det er dog kendsgerningen, at Eurowings øger kraftigt, blandt andet på det britiske marked, og i efteråret åbnes en base i Prag, hvortil der blandt andet kommer en rute til København. Herudover er det målet, at der i løbet af 2022 skal etableres nye baser i Skandinavien.

 

Relaterede artikler:

Eurowings til København fra ny base

Lukker Germanwings og reducerer med 42 fly

Lufthansa sætter Eurowings-vækst i stå