Qantas-fly i lufthavnen i Sydney. (Foto: Dr. Victor Wong | Shutterstock)

Flyselskab hjemsender 2.500 ansatte

De næste par måneder skal 2.500 ansatte i australske Qantas og Jetstar ikke møde på arbejde. De er blevet hjemsendt som følge af Australiens opblussede COVID-19-pandemi.

Når det australske flyselskab Qantas og datterselskabet Jetstar har valgt at sende 2.500 medarbejdere hjem, hænger det sammen med et betydeligt fald i antallet af indenrigsflyvninger.

Et fald der er udløst af meget skrappe COVID-restriktioner i især Sydney og i området omkring den australske storby.

Beslutningen om at hjemsende medarbejderne rammer hovedsageligt piloter, kabinepersonale og lufthavnsarbejdere i New South Wales i det sydøstlige Australien, hvor både Sydney og hovedstaden Canberra ligger.

Medarbejderne får løn af Qantas og Jetstar indtil midten af ​​august. Herefter må medarbejderne forlade sig på, at staten, som den i andre tilfælde har gjort, træder til og betaler lønningerne.

Indenrigs hårdt ramt
Koncernchef i Qantas Group, Alan Joyce, siger, at beslutningen om at sende medarbejderne hjem afspejler den virkelighed, mange virksomheder i New South Wales befinder sig i.

“Vi står over for en længere periode med reducerede flyvninger, og det betyder, at der ikke er arbejde til en række af vores medarbejdere,” siger han. “Vi har haft store udgifter siden den seneste lock down, hvor vi er fortsat med at betale løn til vores ansatte til trods for tusinder af aflyste flyvninger.”

Ifølge Alan Joyce er Qantas og Jetstar gået fra at operere næsten 100 procent af indenrigsflyvningerne i maj til mindre end 40 procent i juli.

”Forhåbentlig er vi tilbage på mellem 50 og 60 procent i løbet af næste uge, når flere områder begynder at åbne op,” siger han.

Sydney lukket i månedsvis
Hvad angår Sydney, så tror han, at storbyen og området omkring vil være lukket ned i mindst to måneder. Der går et stykke tid med at bringe smitten under kontrol, og derefter går der igen nogle uger, før der bliver åbnet igen.

”Men heldigvis ved vi, at når tingene igen åbner, vil folk meget gerne rejse,” siger han.

På et tidspunkt var det lykkedes for Australien at slå coronaen fuldstændig ned, men sidenhen er sygdommen blusset op igen.

Få vaccinerede
Landet lider under, at man ikke er nået særlig langt med sit vaccinationsprogram. For øjeblikket er blot 15,5 procent af australierne færdigvaccinerede. Til sammenligning er 55,4 procent af danskerne færdigvaccinerede.

”Men udrulningen af vacciner betyder, at vi kan se en ende på det her. Australien har blot brug for, at flere mennesker ruller ærmerne op, efterhånden som vaccinerne ankommer,” konstaterer Alan Joyce.

 

Relaterede artikler:

”Vi vil beholde alle A380’ere”

Qantas står alene med vaccinekrav

Qantas vælger A350 frem for 777X til superruter