Vietjet er klar til at tage imod passagerer. (Foto: Vietjet | PR)

Flyselskab tilbyder op til 60.000 kr. til COVID-19-smittede

Et vietnamesisk lavprisflyselskab tilbyder en særlig Sky Covid Care-forsikring, hvor passagerer kan få udbetalt op til 60.000 kroner, hvis de bliver testet positive op til 30 dage efter en flyvning.

Kreativiteten blomster hos mange flyselskaber for at beholde de få passagerer, der stadig har mulighed for og lyst til at rejse. Et af disse selskaber er det vietnamesiske lavprisflyselskab Vietjet, der har lanceret en særlig forsikring i tilfælde af smitte med coronavirus.

Forsikringsproduktet hedder Sky Covid Care og tilbydes til alle passagerer, der rejser på selskabets indenrigsruter i perioden fra den 23. marts til den 30. juni 2020. Det er muligt at forsikre sig med en udbetaling på mellem 5.850 og 58.550 kroner, hvis man bliver smittet med coronavirus seneste 30 dage efter rejsedatoen – uanset smittekilde.

Flyselskabet kræver dog, at alle passagerer afgiver en række heldbredsoplysninger ved billetbestilling samt udfylder en helbredserklæring ved indheckning i lufthavnen, hvor der på tro og love skrives under på, at man ikke i øjeblikket er ramt af COVID-19-sygdommen. Det fremgår af selskabets hjemmeside.

Ifølge Vietjet har selskabet milliarder af vietnamesiske dong (møntenhed i Vietnam, red.) til rådighed, og man lokker med moderne og komfortable fly, hvor “sikkerheden for passagerer og besætning er beskyttet på højeste niveau mod alle risici ved sygdommen.”

Lav registreret smittespredning
Vietjet blev grundlagt i 2007 og startede operationerne i slutningen af 2011. Selskabet opererer i dag 75 fly i Airbus A320-serien og har baser i Noi Bai International Airport i Hanoi og i Tan Son International Airport i Ho Chi Minh City.

Ifølge de officielle oplysninger fra den internationale sundhedsorganisation WHO er der i skrivende stund registreret 141 smittetilfælde og ingen dødsfald i Vietnam, der har 97,1 millioner indbyggere.

Det kan muligvis være årsagen til, at det vietnamesiske lavprisflyselskab er optimistisk i forhold til, at der snart kan flyves normalt igen.

“Pandemien er snart forbi. I en verden fuld af usikkerhed ønsker Vietjet at styrke menneskelige værdier, sikkerhed for passagerer og for samfundet,” hedder det i en erklæring fra selskabet. 

 

Relaterede artikler:

COVID-19: Politi blokerer landingsbane

Fly vender om på vej til Spanien

Kort nyt om coronakrisen