Følg med i vores løbende opsummering af korte nyheder om flyselskaber og lufthavne over hele verden.

Kort nyt

Følg med i vores løbende opsummering af korte nyheder om flyselskaber og lufthavne over hele verden.

 • Endnu en Ryanair-rute fra Stockholm

  (06-12-21 – 11:10) Ryanair åbnede i slutningen af oktober en ny base i Stockholm-Arlanda med 23 nye ruter, og til foråret er annonceret yderligere 12 ruter.

  Nu har Ryanair valgt også at tilføje den kroatiske havneby Rijeka til det kommende sommertrafikprogram. Ryanairs 36. rute fra Stockholm starter den 27. marts 2022 med to ugentlige afgange på henholdsvis torsdage og søndage.

   

 • Over 1,7 millioner passagerer fra svenske lufthavne

  (06-12-21 – 11:00) De 10 svenske lufthavne drevet af den statslige lufthavnsoperatør Swedavia registrerede i november 1.729.748 passagerer, hvoraf 600.000 var indenrigspassagerer.

  Over 1,1 million passagerer benyttede Stockholm Arlanda Airport, og det var et fald på 41 procent i forhold til samme måned i 2019. I Sveriges næststørste lufthavn i Gøteborg var der i november 262.000 rejsende, og her var tilbagegangen på 45 procent i forhold til 2019-niveauet.

   

 • Vintervejret drillede i Riga Airport

  (05-12-21 – 18:00) Lufthavnen i Riga samt baseflyselskabet airBaltic har haft en udfordrede weekend.

  Problemerne startede fredag eftermiddag, da et ankommende airBaltic-fly fra Stockholm med 44 personer ombord kørte af banen i forbindelse med landingsafløbet. Det var kraftigt snefald i lufthavnen, og banen var angiveligt glat.

  Det blev nødvendigt at lukke banen i nogle timer, mens oprydningsarbejdet stod på, og i mellemtiden havde snevejret udviklet så kraftigt, at lufthavnen besluttede at lukke indtil lørdag morgen kl. 06.00. Herefter blev flytrafikken genoptaget med store forsinkelser.

 • Danske Uni-Fly i samarbejde om akutlægehelikoptere

  (03-12-21 – 12:05) Franske SAF Helicopters har med virkning fra den 1. oktober 2023 vundet kontrakten om drift af fire akutlægehelikoptere på vegne af Danske Regioner.

  Kontrakten, der løber i mindst 10 år, bliver overtaget fra Norsk Luftambulanse, der har opgaven i dag.

  Odense-virksomheden Uni-Fly A/S vil være SAF Helicopters danske partner i forhold til service og vedligehold.

   

 • Atter mundbind hos Norwegian i Skandinavien

  (03-12-21 – 09.35) I lighed med SAS genindfører Norwegian krav om mundbind på flyvninger i Skandinavien. Kravet træder i kraft med øjeblikkelig virkning.

  Kravet genindføres på baggrund af, at de danske og norske myndigheder de seneste dage har udstedt påbud om brug af mundbind i offentlig transport, og herunder også på indenrigsfly.

   

 • SAS genindfører mundbind i Skandinavien

  (02-12-21 – 17:50) På baggrund i den seneste udvikling i coronapandemien og tilstedeværelsen af omikronvarianten har SAS besluttet med virkning fra den 6. december at genindføre brugen af mundbind på samtlige indenrigsflyvninger i Norge og Sverige samt på ruter mellem de skandinaviske lande.

  I oktober valgte SAS i lighed med andre flyselskaber at lempe mundbindskravet i Skandinavien.

  Siden den 29. november har passagerer på indenrigsflyvninger i Danmark været pligtige til at bære mundbind på baggrund af en ny bekendtgørelse fra myndighederne.

 • Yderligere tre PLAY-ruter i 2022

  (02-12-21 – 17.45) Det islandske lavprisflyselskab PLAY har annonceret yderligere tre ruter til den kommende sommer. 

  Fra den 28. april vil selskabet flyve tre gange om ugen mellem Reykjavik-Keflavik International Airport til Dublin. Den 24. maj starter en rute til Bruxelles med tre ugentlige operationer, og fra den 15. juni flyves der to gange om ugen til Madrid.

   

 • Snestorm forstyrrer flytrafikken

  (01-12-21 – 20:00) Snestormen har betydet, at flere indenrigsruter er påvirket af den stærke blæst og de store mængder sne, der gennem det meste af dagen har ramt et bælte i Midtjylland og Nordjylland samt det nordlige Sjælland.

  Siden kl. 15.00 og resten af onsdagen har Aalborg Lufthavn været lukket for ankommende fly, hvormed omkring 15 flyankomster fra København, Oslo og Amsterdam har været omdirigeret eller aflyst.

  Også i Midtjyllands Lufthavn har der været problemer, idet en ATR 42 fra DAT med planmæssig ankomst kl. 18.35 i stedet måtte lande i Billund Lufthavn. 

 • Europæisk flytrafik på 77 procent af 2019-niveauet i november

  (01-12-21 – 17:35) Antallet af flyoperationer i europæisk luftrum var i november på 77 procent af 2019-niveauet, hvilket nogenlunde svarer til det middel-scenario, som den europæiske lufttrafiktjeneste Eurocontrol havde forudsagt.

  Det er endnu uklart, hvordan omikronvarianten vil påvirke december-trafikken, som var forventet til at ligge på 82 procent i det mellemste scenario. Den laveste vurdering ligger på 68 procent og den højeste på 90 procent.

   

 • AirBaltic overtager passagerhandling i Riga

  (01-12-21 – 17:30) Lettiske airBaltic har selv overtaget passagerhandlingen på selskabets base i Riga Airport.

  Herudover har flyselskabet indgået en aftale med RIX Ground Handling, lufthavnens eget handlingselskabet, om rampe handling i en kontraktperiode på fem år. 

  “Under krisen har airBaltic succesfuldt gennemgået sine produkter og tjenester for at fokusere på at levere kerneydelser, som inkluderer et stærkt fokus på alle passagerkontaktpunkter. Denne flytning vil sikre en forenklet kundeservice og har skabt 89 nye job,” siger Martin Gauss, administrerende direktør i airBaltic.

   

 • KLM beklager episode i Amsterdam

  (01-12-21 – 06:00) Samlet 600 passagerer på to ankommende KLM-fly fra henholdsvis Cape Town og Johannesburg i Sydafrika blev i fredags tilbageholdt i flere timer efter ankomsten i Amsterdam Schiphol Airport.

  Det har nu fået det hollandske flyselskab til at rykke ud med en undskyldning, selvom episoden var forårsaget af hændelser uden for flyselskabets kontrol.

  “Vi ønsker at forhindre, at dette sker igen, og derfor ønsker vi at sætte os ned med de lokale sundhedsmyndigheder og Amsterdam Schiphol Airport for at lære af denne begivenhed og forbedre procedurerne for vores passagerer. Vi vil gerne give vores oprigtige undskyldning til alle vores passagerer, der var berørt af denne række begivenheder, og vi vil med glæde drøfte, hvad der skete med dem,” hedder det i en pressemeddelelse.

   

   

   

 • Nyt stort milliardunderskud hos easyJet

  (30-11-21 – 18:50) Det britiske lavprisflyselskab easyJet præsenterede tirsdag resultatet for regnskabsåret 2020/21, der sluttede den 30. september.

  Omsætningen blev halveret til 1,46 milliarder britiske pund, hvilket svarer til 12,7 milliarder danske kroner. Det skete efter et fald i passagertallet til 20,4 millioner fra 48,1 millioner året før.

  Underskuddet før skat landede på 1,04 milliarder pund (9,1 milliarder kroner), hvilket var lidt mindre end det foregående regnskabsår, hvor underskuddet lød på 1,27 milliarder pund (11,1 milliarder kroner).

   

 • 2,45 millioner rejsende på én dag i amerikanske lufthavne

  (29-11-21 – 16:45) Som ventet blev søndag den 28. november, ved afslutningen på Thanksgiving-rejseperioden, årets største rejsedag i USA med 2,45 millioner passagerer, der ifølge TSA blev screenet i lufthavnene.

  Det er det højeste antal siden midten af februar 2020.

  I den 10 dage lange Thanksgiving-rejseperiode var der samlet 20,9 millioner rejsende med fly fra amerikanske lufthavne, og det svarer til 89 procent af 2019-niveauet.

 • SAS udsætter vinterrute fra London

  (29-11-21 – 10:35) Oprindeligt var det planen, at SAS fra den 17. december skulle starte operationer to gange om ugen mellem London Heathrow Airport og Luleå i det nordøstlige Sverige.

  SAS har imidlertid valgt at udsætte opstarten til den 17. januar 2022. Der flyves i første omgang med Boeing 737-700 og sidenhen erstattes der med Airbus A320neo frem til midten af marts.

   

 • Endnu en Eurowings-rute fra Stockholm

  (29-11-21 – 10:30) Lufthansa-datterselskabet Eurowings, der næste forår etablerer en base i Stockholm Arlanda Airport, har afsløret endnu en rute fra den svenske storlufthavn.

  Fra den 4. marts 2022 vil Eurowings flyve to gange om ugen fra Stockholm til Prag. Dermed kommer selskabet til at flyve i direkte konkurrence med SAS, Norweigan og Czech Airlines.

   

 • Tyrkisk flyselskab med Boeing 737 MAX 8 fra tre danske lufthavne

  (29-11-21 – 06:00) I sommertrafikprogrammet vil tyrkisk-tyske SunExpress flyve til Antalya fra både København, Billund og Aalborg.

  Selskabet, der er ejet i fællesskab af Lufthansa og Turkish Airlines, vil ifølge Theaeronetwork gennemføre nogle af flyvningerne med de nye Boeing 737 MAX 8, som vil blive leveret i de kommende måneder.

  SunExpress planlægger i højsæsonen i sommeren 2022 at flyve tre gange ugentligt fra Aalborg, fem gange om ugen fra Billund samt dagligt fra Københavns Lufthavn.

   

 • 13 med omikron-variant på to KLM-flyvninger

  (28-11-21 – 19:30) To fly fra hollandske KLM ankommende fra Cape Town og Johannesburg blev fredag eftermiddag tilbageholdt af myndighederne i Amsterdam Schiphol Airport i fire timer af frygt for COVID-19-smitte med den nye omikron-variant.

  Samlet havde de to fly i alt 61 smittede personer ombord på de to fly ud af samlet 600 passagerer. Af disse var i alt 13 smittede med omikron-varianten, oplyser de hollandske myndigheder søndag eftermiddag.

  KLM fortsætter med at flyve til Cape Town og Johannesburg og følger samtidig de bestemmelser, som myndighederne har udstukket. Til gengæld har Air France, Emirates og Qatar Airways aflyst samtlige flyvninger til og fra Sydafrika.

 • SAS: Mød op i god tid i Bruxelles

  (25-11-21 – 16:30) Fredag den 26. november vil de ansatte hos politiet i lufthavnen i Brussels Airport gennemføre en arbejds-efter-reglerne-aktion.

  Det betyder, at lufthavnen forventer lange køer ved paskontrol. SAS skriver i en besked til selskabets passagerer, at man anbefaler, at der mødes op i god tid i lufthavnen.

 • APG skal repræsentere sydamerikansk flyselskab

  (25-11-21 – 10:00) APG i Europa, og dermed også kontoret i København, er blevet generalagent for Surinam Airways i Europa.

  Det sydamerikanske flyselskab opererer i øjeblikket to ugentlige flyvninger mellem Amsterdam og hovedstaden Paramaribo, og i december vil ruten blive opgraderet med endnu en ugentligt afgang.

  Aftalen betyder, at APG skal forestå salg- og markedsføringsaktiviteter i Europa samt kunde- og agentsupport i 39 europæiske markeder.

   

 • Oktober var største måned i tyske lufthavne

  (24-11-21 – 09:50) I oktober var der 12,6 millioner passagerer, der benyttede de tyske lufthavne, hvilke dermed var årets største måned. Det er samtidig tre gange så mange passagerer sammenlignet med samme måned året før. Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

  Der er dog stadig et stykke vej til 2019-niveauet. De europæiske flyvninger lå på omkring to tredjedele af passagertallet fra oktober 2019, mens indenrigspassagerer og interkontinentale passagerer kun udgjorde en tredjedel af det “normale” niveau.