Følg med i vores løbende opsummering af korte nyheder om flyselskaber og lufthavne over hele verden.

Kort nyt

Følg med i vores løbende opsummering af korte nyheder om flyselskaber og lufthavne over hele verden.

 • 12 nye britiske indenrigsruter fra easyJet

  (18-06-21 – 07:05) Likvidationen af Stobart Air har for alvor sat gang i det britiske indenrigsmarked, hvor Aer Lingus, British Airways (BA CityFlyer) og easyJet forsøger at lukke hullerne efter de Aer Lingus Regional-ruter, som Stobart Air opererede.

  Nu har easyJet lanceret 12 nye ruter i Storbritannien, og for første gang nogensinde flyver selskabet til Belfast George Best City Airport i Nordirland. Herfra vil der være ruter til East Midlands og London Gatwick, mens der skal flyves fra Belfast International til Leeds-Bradford.

   

 • LOT med Dreamliner på Grækenland-ruter

  (18-06-21 – 07:00) Polske LOT har besluttet at indsætte de 252-sæder store Boeing 787-8 Dreamlinere på to græske ruter i den kommende sommer.

  Hver søndag vil der fra den 27. juni og frem til den 10. oktober være en rundtur fra Warszawa til henholdsvis Athen og Heraklion (Kreta).

  I sidste uge meddelte Lufthansa, at selskabet vil flyve med Boeing 747-8 fra Frankfurt til Mallorca og Airbus A350-900 fra München til den spanske ferieø. 

   

   

 • British Airways vil åbne fire nye indenrigsruter

  (17-06-21 – 07:05) Likvidationen af Stobart Air har skabt problemer for Aer Lingus, der er søsterselskab til British Airways i IAG-koncernen.

  Derfor har British Airways besluttet at etablere fire nye indenrigsruter fra George Best-lufthavnen i nordirske Belfast til Exeter, Glasgow, Leeeds-Bradford og Newquay.

  Ruterne vil blive igangsat i løbet af de kommende måneder og vil supplere de eksisterende ruter fra Belfast til London City Airport og London Heathrow Airport.

 • “Sully” bliver amerikansk ambassadør i ICAO

  (17-06-21 – 07:00) USA skal have ny repræsentant i FN-organisationen ICAO (International Civil Aviation Organisation), og præsident Joe Biden har udpeget folkehelten C.B. “Sully” Sullenberger III som amerikansk ambassadør i luftfartsorganisationen.

  Sullenberger blev i 2009 verdensberømt, da han nødlandede U.S. Airways flight 1549 på Hudson River nær New York efter en kollision med en flok gæs, der fik begge motorer til at sætte ud.

  “Sully” gav i sidste års præsidentvalgkamp massiv opbakning til Joe Biden.

 • Stopper alle flyvninger fra Nuuk

  (16-06-21 – 07:20) Myndighederne i Grønland har stoppet al udrejse fra Nuuk foreløbigt den 15. og 16. juni for at hindre spredning af COVID-19.

  Air Greenland oplyser, at alle passagerer automatisk vil få ombooket deres billet.

   

   

 • EU-USA slutter fred i handelsstrid om flyproduktion

  (16-06-21 – 07:15) EU og USA er tirsdag blevet enige om at lægge 17 års handelsstridigheder på hylden i forhold til de to store flyproducenter Airbus og Boeing.

  Det er blandet andet opnået enighed om i foreløbigt fem år at annullere nogle af de forhøjede toldsatser, der blev indført i daværende præsident Donald Trumps regeringsperiode.

   

 • Tidligere topchef i SkyTeam-flyselskab idømt et års fængsel

  (16-06-21 – 07:10) Tidligere koncernchef hos Garuda Indonesia, I Gusti Ngurah Askhara Danadiputra, der også er kendt som Ari Ashkara, er ved en domstol i Jakarta blevet idømt et års fængsel.

  Garuda-chefen blev i december 2019 afskediget, da det kom frem, at han stod bag en ulovlig indsmugling af en Harley Davidson-motorcykel og Brompton-cykler på en leveringsflyvning af en splinterny Airbus A330-900 fra Touolouse til Jakarta.

  Det er denne forseelse, at der nu er faldet dom over. Herudover skal den dømte betale en bøde på 300 millioner indonesiske rupees, hvilket svarer til 130.000 kroner. Bødestraffen skal betales inden en måned, og i modsat fald vil der blive lagt yderligere tre måneders hæfte oveni straffen.

 • Nordisk rute fra ny Wizz Air-base i Napoli

  (16-06-21 – 07:05) Wizz Air har annonceret selskabets 44. base, der åbnes den 31. juli i den internationale lufthavn i Napoli. Det bliver det ungarske lavprisflyselskabs sjette base i Italien efter Bari, Catania, Milano-Malpensa, Palmero og Rom-Fiumicino.

  Wizz Air vil stationere to fly i den syditalienske lufthavn, og det skaber grundlag for 18 ruter, herunder en rute til Keflavik International Airport ved Reykjavik.

   

 • Air China indsætter 396-sæders fly til Københacn

  (16-06-21 – 07:00) Air China har øget kapaciteten på ruten mellem Beijing og København. Siden den 31. maj har selskabet benyttet en 392-sæders Boeing 777-300ER, og indtil videre er det planlagt, at der skal flyves med det store fly frem til den 19. juli.

  Hidtil har det kinesiske Star Alliance-selskab benyttet både Airbus A330-200 og Airbus A359-900 på rutenummer CA877/878 til København, men det er angiveligt behovet for større fragtkapacitet, der har bragt det store fly til København.

   

   

 • Genoptager USA-flyvninger efter 15 måneders pause

  (15-06-21 – 07:05) Lufthansa-datterselskabet Brussels Airlines vil i denne uge genoptage selskabets flyvninger til USA efter 15 måneders pause.

  Der lægges ud med tre ugentlige afgange til New York-JFK, og fire gange om ugen flyves der til Washington D.C.

  Det er håbet i løbet af sommeren gradvist at øge operationerne, så det belgiske flyselskab i august vil være oppe på 80 destinationer i hele rutenetværket.

 • Et smugkig på første PLAY-fly

  (15-06-21 – 07:00) Det islandske flyselskab PLAY kan snart præsentere sit første fly. Det er en Airbus A321neo med registreringen TF-AEW, der tidligere har fløjet hos mexicanske Interjet.

  PLAY debuterer i Københavns Lufthavn den 22 juli på ruten fra Keflavik International Airport.

   

   

 • Første fly til nyt Lufthansa-selskab

  (14-06-21 – 07:10) Lufthansa-selskabet EW Discover GmbH – eller også kaldet Eurowings Discover – er en lavprisenhed under Eurowings-branded.

  Selskabet har netop modtaget sit første fly, der en Airbus A330-200, der oprindeligt blev leveret til Qatar Airways i 2005 og som siden 2015 har været fløjet af SunExpress Deutschland på vegne af Eurowings.

  Flyselskabet får base i Frankfurt Airport og vil i første omgang anskaffe syv Airbus A330 og tre Airbus A320.

   

   

 • Første Wizz Air-indenrigsrute i Storbritannien

  (14-06-21 – 07:05) Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air går via sit britiske datterselskab ind på indenrigsmarkedet i Storbritannien. I første omgang vil selskabet åbne en rute mellem Doncaster Sheffield til Jersey med to ugentlige afgange. Ruten vil starte op i juli.

  Wizz Air åbnede den 23. oktober sidste år basen i Doncaster Sheffield Airport, og det var selskabets tredje base i Storbritannien efter Luton Airport og Gatwick Airport.

   

 • KLM og CityJet likviderer flyselskab

  (14-06-21 – 07:00) Air Antwerp, der blev etableret af CityJet og KLM i 2019, er trådt i likvidation.

  Flyselskabet har drevet en forretningsrute mellem Antwerpen og London, men coronapandemien og de efterfølgende rejserestriktioner har har betydet, at det kun har været muligt at gennemføre flyvninger i en kort periode sidste efterår. Og med udsigt til et svækket erhvervsrejsemarked, har selskabet givet op.

  Det fremgår af en meddelelse, der fredag blev udsendt fra selskabet.

   

 • United vil fordele stor flyordre mellem Airbus og Boeing

  (11-06-21 – 07:05) SAS-partneren United Airlines står foran at skulle bestille 200 mellemdistancefly, og ifølge Reuters overvejer flyselskabet at dele orden mellem Airbus og Boeing.

  I givet fald vil der kunne blive afgivet en bestilling på over 100 Boeing 737 MAX 8 samt et stort antal Airbus A321.

  “Vi har i øjeblikket ingen aftale på plads med Boeing eller Airbus om at købe nye fly og vi kommenterer ikke på spekulationer om flyordrer,” lyder det fra en talsperson fra det amerikanske Star Alliance-flyselskab.

  I dag har United en flåde på op imod 840 fly, hvoraf et par hundrede er Airbus-fly. Resten er Boeing-flytyper.

 • Japan indfører også hviderussisk flyveforbud

  (11-06-21 – 07:00) Japan har valgt at følge EU-landenes sanktioner mod Hviderusland.

  Den japanske regering  har således besluttet at forbyde flyselskaber fra Hviderusland at lande i japanske lufthavne, og herudover vil japanske flyselskaber heller ikke overflyve hviderussisk luftrum. Det skriver The Japan Times.

   

 • Fortsat mundbind i danske lufthavne

  (10-06-21 – 12:25) Siden den 15. juni 2020 har der været krav om. at flypassagerer bærer mundbind under hele rejseforløbet, hvilket også vil sige i de danske lufthavne.

  Det er regler fra Det europæiske luftfartssikkerhedsagentur EASA, og dem bliver der ikke ændret på efter den seneste genåbningsaftale, der blev indgået af regeringen og Folketingets partier natten til torsdag.

  I Danmark blev regelsættet oprindeligt drøftet mellem Transportministeriet, Erhvervministeriet, Trafikstyrelsen og Sundhedsstyrelsen i samråd med Brancheforeningen Danske Luftfart (BDL). 

   

   

 • Air Greenlands kundeklub modtager tre nomineringer

  (10-06-21 – 07:15) Kundeklubben Club Timmisa, som Air Greenland står bag, har kun eksisteret i lidt over to år. Alligevel i kundeklubben blevet nomineret til to priser i Danmark og én i USA.

  I USA er det IDC Future of Digital Innovation Award, der har nomineret kundeklubben sammen med KLM og den amerikanske legetøjsproducent Mattel. 

  Den danske nominering er sket i forbindelse med Danish Digital Award, hvor der i to kategorier skal dystes mod blandt andre Søstrene Grene og Stark.

 • Europæisk flytrafik steget med 18 procent

  (10-06-21 – 07:10) Flytrafikken i det europæiske luftrum er steget med 18 procent i løbet af de seneste to uger. Det viser en opgørelse fra den europæiske lufttrafiktjeneste Eurocontrol.

  De største stigninger er registreret i flyvninger til og fra Grækenland, Italien, Spanien og Storbritannien. 

   

   

 • GOL opkøber konkurrent

  (10-06-21 – 07:05) Brasiliens største indenrigsflyselskab GOL Linhas Aéreas Inteligentes S.A. med hovedkvarter i São Paulo har købt en mindre konkurrent, der hedder MAP Transportes Aéreos Ltda.

  MAP er det femtestørste indenrigsflyselskab i Brasilien med en flåde på syv 70-sæders ATR 72. Flyselskabet opererer et netværk af ruter i Amazon-regionen fra Manaus Airport og i Brasiliens sydlige og sydøstlige regioner fra Congonhas-lufthavnen i São Paulo.